Šīs kāzas savā krāšņumā pārspēja pat princeses Diānas un Čārlza kāzas – pasaule tā nav aizmirsusi arvien

1 - kopija

Filadelfijā dzimusī Kellija jau piecus gadus žilbināja skatītājus piedaloties tādās filmās kā “Dial M For Murder” un “Rear Window”, līdz 1955. gadā viņa kopā ar ASV delegāciju apmeklēja Kannu kinofestivālu.

Atrodoties tur, viņa tika uzaicināta doties pāri Francijas robežai, lai piedalītos fotosesijā Monako, kopā ar princi, viņa pilī.

Abi satikās un pēcāk uzsāka slepenu saraksti savā starpā. Tajā pašā gadā viņi saderinājās un sāka gatavoties ceremonijai, kas tagad tiek dēvēta par “gadsimta kāzām.”

1 - kopijaa

Monako Napoleoniskais kods un Romas katoļu baznīca pieprasīja divas kāzu ceremonijas – civilo un reliģisko – tādēļ Monako pils interjers tika pārveidots pirmajai kāzu ceremonijai, kurā viesojās 3 000 Monako iedzīvotāji.

Tajā pat laikā Svētā Nikolaja baznīca tika sagatavota otrajai, reliģiskajai, ceremonijai, to pārlūkoja Monako bīskaps, Žils Bārts, tā tika translēta arī televīzijā, tiešraidi vēroja aptuveni 30 miljoni cilvēku.

MGM, studija, kura ar Kelliju sadarbojās, nodrošināja zvaigzni ar divām kāzu kleitām, kuras izveidoja Akadēmijas balvas ieguvēja Helēna Roza, viena no kleitām tika izgatavota trīs nedēļas.

1 - kopijaaa

ielūgumus izsūtīja 700 viesiem, tai skaitā Džekijam Kenedijam, viesnīcu attīstītājam Konrādam Hiltonam un aktieriem Deividam Nivēnam, Kerijam Grantam, Glorijai Svansonei un Avai Gārdnerei.

Bet līgava vēl atradās ASV.

Par civilās ceremonijas norises datumu tika noteikts 1956. gada 18. aprīlis; reliģiskajai ceremonijai bija jānotiek nākamajā dienā. Pirms tas viss varēja notikt, Kellijai ar pavadoņiem vajadzēja mērot garo ceļu no ASV uz Monako.

Lai nonāktu tur, viņai bija jākāpj uz okeāna lainera SS Constitution klāja, kurš astoņas dienas pavadīja ceļā līdz Franču Rivjērai.

1 - kopijaaaa

1aq

4. aprīlī Kellija kopā ar ģimeni, sešām līgavas māsām, 80 bagāžas vienībām un pūdeli iekāpa kuģī Ņujorkas piestātnē, kur atradās vesels bars reportieru un fotogrāfu, kuri vēlējās iemūžināt šo vēsturisko brīdi. Braucienam pieteicās 400 žurnālistu, bet lielākā daļa no viņiem tika noraidīti. Par spīti tam, pat tie, krastā palikušajiem pavērās iespaidīgs skats. Kellijai uzkāpjot uz klāja pāri kuģim pārlidoja Džekija Kenedija lidmašīna, kura pāri skatītāju galvām izbirdināja sarkanas un baltas neļķes.

Kellijas ierašanās Monako bija vēl lielāks notikums kā aizbraukšana no Ņujorkas, tajā piedalījās 1 800 fotogrāfi, kuri izmisīgi centās notvert viņas ierašanās brīdi. Tas bija neticami nogurdinoši – un ceremonija pat vēl nebija sākusies.

1 - kopijas

“Mans tēvs teica, ka ir nogurdinoši plānot tik greznas kāzas,” Alberts pastāstīja izdevumam People.

Par spīti tam, svinīgo notikumu plānošana noveda pie 20. gadsimta satriecošākajiem notikumiem, Monako norisinājās astoņas dienas ilgi svētki.

Pienākot svinīgajai dienai svaigi renovētā pils kalpoja par svinību norises vietu, tajā tika uzņemtas 40 ārzemju delegācijas, tika piedāvātas brīvdabas izklaides un vēlāk skatāma grandioza uguņošana.

1 - kopijas1 1 - kopijasa 1 1a

Civilā ceremonija norisinājās troņa istabā, Kellijai mugurā bija maigi rozā tafta kleita, kas klāta šampānieša krāsas mežģīnēm – tā bija pirmā no MGM nodrošinātajām kleitām.

Pati kāzu ceremonija norisinājās vien 16 minūtes, kam sekoja 25 minūšu ilga Kellijai kā Monako princesei piešķirto 140 titulu noklausīšanās.

Pēcāk jaunlaulātajiem tas viss bija jāatkārto žurnālistiem.

Otrā ceremonija notika Svētā Nikolaja katedrālē. Kellija ieradās princeses cienīgā kleitā, kas sastāvēja no gandrīz 300 metriem antīku beļģu mežģīņu un 150 metriem zīda, tafta un tilla.

Plīvurs vien sastāvēja no 90 metriem tilla un tas tika pašūdināts tā, lai Kellijas seja netiktu aizsegta kamerām, viņas kurpes un vainagu rotāja pērles.

Lai sašūtu grandiozo tērpu 36 šuvējas strādāja trīs nedēļas, Kellija ikvienu no viņām darīja lepnu, ienākot katedrālē princeses cienīgi.

Jaunajai sievai rāmi slīdot zem miljoniem acu, Renjē kļuva nervozs, Kellijai nācās viņam piepalīdzēt ar gredzena uzvilkšanu viņas pirkstā.

Kāzas noslēdzās ar Svētās Devotas, Monako aizbildnes pielabināšanu, kam sekoja dzīres, kaviārs, jūras veltes, šampānietis un vēl daudz kas cits vairāk kā 600 viesiem. Pēcāk Princis un princese ar jahtu devās septiņas nedēļas ilgā, pelnītā medusmēnesī.

 

Avots: DailyMail

Leave a Comment