ŠĪS kļūdas, ko tu pieļauj sportojot, liek tev izskatīties vecākai!

5 sportošanas kļūdas, kas liek tev izskatīties vecākai:

  • tu nododies tikai kardio treniņiem;
  • tu izvairies no spēka treniņiem;
  • tu vingrini tikai atsevišķas muskuļu grupas;
  • tu baidies izmēģināt ko jaunu;
  • tu liec uzsvaru uz kvantitāti nevis kvalitāti.

Lasi vēl: 5 grima tendences, kas ikvienai sievietei liek izskatīties vecākai. Tev tās jāzina!

Tie ir diezgan veci uzskati, ka sievietei nepiestāv atlētisks augums un tāpēc nevar nodoties spēka vingrinājumiem ar svariem, kas patiesībā tikai piešķirs augumam tvirtumu un formu, un tāpēc nereti sievietes nododas tikai kardio treniņiem – dodas trenēties uz skrejceliņa, body bike, eliptera, stepera vai stair master, kas ilgstoši augumu padarīs slaidu, taču salīdzinoši bezformīgu.

Sievietes nereti liek uzsvaru uz kvantitāti – galvenais izpildīt vairāk un ātrāk vingrinājumus, aizmirstot par to pareizu izpildi. Patiesībā, ja pareizi izpildīsi vingrinājumus, tad ne tikai samazināsi traumu risku, bet arī iegūsi labākus rezultātus.

Tāpat nereti sievietes uzskata, ka, lai zaudētu svaru noteiktā ķermeņa formā, tad tikai tā ir jāvingrina – atklāsim noslēpumu – neviens nevar izvēlēties zonu, kurā zaudēt svaru. Ir jātrenē visas muskuļu grupas vienmērīgi.

Nebaidies izmēģināt jaunas grupu nodarbības un pasūtīt treniņu programmu pie trenera – izmēģini visu jauno. Pats galvenais ir atrast tādas fiziskās aktivitātes, kas sniedz prieku, un nodoties tām. Stingra pieturēšanās pie tā, ko esi darījusi visu mūžu, padara tevi vecu.

Avots: rd.com

Leave a Comment