Skaistumkopšanas padomi no Dženiferas Lopesas kosmetologa. Ir vērts ieklausīties!

1. Paspēj 60 sekundēs

Uzklāj mitrinošu līdzekli pēc nomazgāšanās. Jau pēc 60 sekundēm plānā mitrā plēvīte, kas palikusi uz ādas virskārtas izgaros, un āda sāks zaudēt mitrumu.

2. Nedzer alkoholu pirms epilācijas

Izklausās jocīgi, bet tas ir gadiem pārbaudīts padoms: ja tu pirms salona apmeklējuma izdzersi glāzi vīna vai kokteiļa, vaksācija būs sāpīgāka un mazāk efektīva.

3. Nežmiedz zobus

Neapzināti saspiežot žokli, tu izdari sev lāča pakalpojumu, pat vairākus! – bojā zobu emalju, palīdzi veidoties grumbām ap muti un bojā sejas ovālu. Starp citu, ja tu naktīs sakod zobus, ir vērts iegādāties speciālu silikona zobu kapi – kā bokseriem, tikai maigu. Pakāpeniski šis ieradums pāries!

4. Samērcē matus pirms peldēšanas

Pirms lēkt baseinā vai iet jūrā, aplej matus ar dzeramo ūdeni. Tie piepildīs starpmatu telpu, tādēļ tajos tik ļoti neiekļūs sāls un hlors.

5. Labāks par iedeguma krēmu ir krējums! 

Šī recepte nākusi no vecmāmiņu gudrību pūra, pārstāstīta teju kā anekdote, tomēr ir ģeniāla! Krējumā ir pietiekami daudz tauku, kas mīkstina ādu, skābpiena komponenti atdzesē nomierina ādu, un – nekādas alerģiskas reakcijas! Uzsmērē, paturi 20-30 minūtes un notīri ar vēsu vai pat aukstu ūdeni. Un nekādu nepatīkamu sajūtu!

6. Nepērc vates tamponus

Ja tev nepatīk uzklāt tonālo krēmu ar pirkstiem (bet tas ir vislabākais uzklāšanas veids), izmanto sūkli vai suku. Tas pats attiecas uz sejas toniku: labāk uzpilināt nedaudz šķīduma uz rokas un uzklāt. Vate uzsūc vairāk līdzekļa, nekā no tā var uzklāt, un tu lieki iztērē to.

7. Lieto bāzes līdzekli

Pēc ķīmiskā sastāva neitrāls bāzes līdzeklis novērš ādas sausināšanos, kas rodas no matētiem tonālajiem līdzekļiem. Ja āda ir taukaina, tas sargā poras, lai tajās neiekļūtu krēma daļas, samazinot iespējamību, ka radīsies pūtītes.

8. Lieto pretblaugznu šampūnu… ādai

Protams, ne vienmēr, taču, ja tev pēkšņi sakairināta sejas āda, bet pa rokai nav cita līdzekļa, nomazgā seju ar pretblaugznu šampūnu. Tas parasti mājās ir. Tajā parasti ir cinka piritions, kas ir pretiekaisuma līdzeklis.

9. Skuj sausu ādu

Droši vien tavs skuveklis stāv vannasistabā vai dušas kabīnē. Un tu skuj spalviņas zem ūdens strūklas. Labāk tā nevajadzētu darīt. Daudz efektīvāk ir noskrubēt ādu, pilnībā nožāvēt, nedaudz nostiept un tikai tad uzmanīgi noskūt. Pēc tam, protams, uzklāt krēmu. Āda šādi būs mazāk kairināta un matiņi ataugs lēnāk.

10. Mazgā matus ar sodas līdzekli

Ja tev vakarā gaidāms kāds pasākums, kurā nepieciešams sarežģīts matu sakārtojums, izmantojot gēlus, lakas u.c. līdzekļus, var nepietikt ar vienkāršu matu izmazgāšanu. Pievieno parastajam šampūnam vārāmo sodu – tā palīdzēs pilnībā notīrīt matu līdzekļu paliekas un piešķirs matiem dabisku izskatu.

11. Tīri zobus pirms brokastīm

Tad tu neapēdīsi baktērijas, kas pa nakti sakrājušās mutē. Kosmetologs ievērojis, ka pacientēm, kuras tīra zobus pirms brokastīm, āda izskatās labāk nekā tām, kuras zobus tīra pēc maltītes.

12. Lieto tikai istabas temperatūras ūdeni

Nomazgājies, ieej dušā un dzer tikai istabas temperatūras ūdeni.

13. Nepērc tonālos krēmus ar SPF-aizsargfiltru

Ja tavā dienas krēmā jau ir SPF aizsargfiltru, tev nav vajadzīgs vēl tonālais krēms ar aizsargfiltru. Tas padara krēma tekstūru biezāku, un tā ir pārslodze ādai.

14. Nopērc kokosriekstu eļļu

Tas ir labākais līdzeklis ādai, ideāla eļļa sejas maskai un superlīdzeklis matiem!

15. Rīko atslodzes dienas sejai

Ar to ir domāts – rīko dienas bez meikapa. Tajā dienā lieto tikai mitrinošo un barojošo krēmu, aizsargkrēmu. Rīko šādu dienu vismaz reizi nedēļā.

la.lv

Leave a Comment