Skarbi: Atklāj iespējamo iemeslu – kāpēc Ēģiptē haizivs uzbruka tūristēm? Viss ir sliktāk kā liekas

Ēģiptes vietējās viesnīcas darbinieks nosaucis iespējamo haizivs uzbrukuma cēloni tūristiem. Kā izrādās, 12. jūnijā jūrā nogrima liela laiva ar 16 000 aitu. Iespējams, haizivis piesaistīja dzīvnieku līķi.

Kā zināms, 2022.gada 1.jūlijā Ēģiptes kūrorta Hurgada tuvumā haizivs Sarkanajā jūrā nogalināja 68 gadus vecu tūristi no Austrijas.

Ēģiptes Vides ministrs 3.jūlijā ir paziņoja, ka haizivs ir nogalinājusi vēl vienu tūristi. Tas ir noticis Sahl Hasheesh, kas atrodas 25 km attālumā no Hurgadas. Šobrīd eksperti cenšas noskaidrot, vai abus uzbrukumus ir veikusi viena un tā pati haizivs.

Otra nogalinātā tūriste ir no Rumānijas, kura bija gandrīz 50 gadus veca. Tā tika atrasta mirusi tikai dažas stundas pēc pirmā haizivs uzbrukuma apmēram 600 metru attālumā, raksta tautaruna.nra.lv.

Lasi vēl: Pavļuts sāk izplatīt informāciju par jauno Co**d-19 vilni: ”Iespējams nāksies celt trauksmi”

Haizivs uzbrukuma cēlonis sievietei Hurgadā varētu būt nogrimis kuģis ar 16 000 aitu. Šo versiju izvirzīja viens no vietējās viesnīcas darbiniekiem. Zināms, ka kuģa avārija notikusi 12.jūnijā pie Sudānas krastiem. No Suakinas ostas uz Saūda Arābiju peldēja liela laiva ar aitu ganāmpulku. Negadījuma iemesls bija pārslodze. Katastrofa varēja ietekmēt vidi, raksta Starhit.

Iespējams, dzīvnieku līķi varēja izprovocēt haizivs parādīšanos pie krasta, kur atpūtās tūristi. Ir arī zināms, ka tūriste tajā neveiksmīgajā stundā atradās Sarkanajā jūrā vakarā, bet tas saskaņā ar drošības noteikumiem ir aizliegts. Pēc viesnīcas darbinieka teiktā, visā Ēģiptē pēc saulrieta un līdz septiņiem rītā nevar peldēties jūrā, jo cilvēkus apdraud lielā plēsoņu aktivitāte.

“Parasti haizivis neuzbrūk pirmās. Tam ir jābūt iemeslam,” skaidroja viesnīcā strādājošais darbinieks.
Tiek pieļauts, ka straume aiznesa nogrimušo aitu līķus uz tūristu galamērķiem un tādējādi piesaistīja jūras plēsējus.

Turklāt, iespējams, tajā brīdī sievietes tuvumā peldēja liels skaits mazo zivju – tās bieži vien baro tūristi. Tagad eksperti cenšas noskaidrot patieso uzbrukuma cēloni.

COMMENTS

Leave a Comment