Pavļuts sāk izplatīt informāciju par jauno Co**d-19 vilni: ”Iespējams nāksies celt trauksmi”

Vese***as ministrs Daniels Pavļuts Latvijas radio sacīja, ka Latvijā Co**d-19 saslimstības zemākais punkts bijis jūnija sākumā, un tagad ir atsācies neliels izplatības pieaugums.

Tiesa, salīdzinājumā ar situāciju citviet Eiropā saslimstības kāpums esot mērens.

“Šobrīd mēs trauksmi neceļam. Mēs atgādinām – tās lietas, kas agrāk bija kā obligāti nosacījumi omikrona viļņa fāzē, tās šobrīd Vese***as ministrijas rekomendācijās ir arvien spēkā. Regulāri vēdināt telpas; ja var, izvairīties no lielas pulcēšanās; valkāt maskas, piemēram, sabiedriskajā transportā,” norādīja Pavļuts, raksta nra.lv.

Lasi vēl: Nekādu šķēršļu: Pāvels Globa nosaucis divas zodiaka zīmes, kurām ar 4. jūliju sāksies gaišā svītra

Attiecībā uz rudeni tikuši izdiskutēti iespējami scenāriji un veidoti atbilstoši plāni. “Vismaigākajā scenārijā nekas īpašs nav jādara. Līdz tam, ka būtu pieļaujama varbūtība, (kas ir maza varbūtība), ka varētu būt liels jauns Pand***jas vilnis ar jaunu vīrusa tipu, kas mums nav pazīstams un izraisītu smagu jaunu uzliesmojumu.

Neviens īsti nezina, kas piepildīsies, bet rēķināmies, ka saslimstības būtisks pieaugums rudenī būs,” atzina Pavļuts.

Attiecīgajam plānam cīņai ar Co**d-19 rudenī nepieciešami vismaz 20 miljoni eiro. Nauda nepieciešama, lai sagatavotos rudenim un izstrādātu riska grupu reģistru, stimulētu ģimenes ārstus un turpinātu testēšanu.

Kopš jūnija sākuma plāns esot saskaņošanā ar Finanšu ministriju, sarunās ar kuru nepieciešamā finansējuma apjoms samazināts no 30 uz 20 miljoniem eiro. Tomēr saskaņot aizvien nav izdevies.

COMMENTS

Leave a Comment