Smiltsērkšķu eļļa. Kā pašai pagatavot vērtīgo eliksīru?

Smiltsērkšķu eļļas pagatavošana mājās

* Biezumus, kas palika pāri pēc sulas izspiešanas, periodiski apmaisot, izžāvē atvērtā cepeškrāsnī (temperatūra nedrīkst būt augstāka par 35-40 grādiem). Pēc tam samaļ kafijas dzirnaviņās un aplej ar augu eļļu, kas sakarsēta līdz 40-45 grādiem (drīkst izmantot tikai rafinēto eļļu, jo nerafinētā diezgan ātri oksidējas un oksidē arī gatavo produktu). ) Iegūto masu liek ūdens peldē (uzturot temperatūru 40-45 grādu robežās, jo pie augstākas temperatūras sāk noārdīties bioloģiski aktīvās vielas). Eļļas pagatavošanai nepieciešama aptuveni diennakts. Lai tā būtu iespējami piesātinātāka, procedūru, apmainot biezumus pret svaigiem, var atkārtot vairākas reizes.

Iegūto eļļu pārlej tumša stikla pudelē un nedēļu nostādina tumšā vēsā vietā. Pēc tam eļļu vairākkārt (līdz tā kļūst absolūti dzidra) izfiltrē. Jāraugās arī, lai pudelēs nebūtu daudz brīva gaisa, uzglabājot tas oksidēs iegūto produktu. Pēc šādas receptes pagatavotās eļļas derīguma termiņš ir divi gadi.

Lasi arī: Minerālvielas sievietes Vese***ai

Bez jau minētajām slimībām, smiltsērkšķu eļļa palīdz arī pret aterosklerozi, hemoroīdiem, kā arī samazina staru terapijas atstātās sekas. Ārīgi to izmanto pret apdegumiem, apsaldējumiem, ilgstoši nedzīstošām brūcēm, trofiskām čūlām.

Iekšķīgi lietojamo devu un veidu katrā individuālā gadījumā nosaka ārsts. Piemēram, pret kuņģa čūlu ar paaugstinātu skābes līmeni smiltsērkšķu eļļu lieto pa tējkarotei 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Visnotaļ veiksmīgi smiltsērkšķu eļļu var lietot arī profilakses nolūkos, piemēram, izmantojot citu eļļu vietā kā piedevu salātiem.

COMMENTS

Leave a Comment