“Stīltings” – jaunākais seksuālās vardarbības veids, par kuru vīrieši nekaunās lielīties internetā

“Stīltings” – ir neoficiāls apzīmējums, kas nosauc seksuālās vardarbības veidu, kur vīrietis dzimumakta laikā novelk prezervatīvu un turpina dzimumaktu bez tā, nesaņemot partneres/partnera piekrišanu. Šo apzīmējumu izmanto, lai distancētu šo darbību no seksuālās vardarbības klasificējošiem jēdzieniem.

Sievietes, saskaroties ar šo seksuālās vardarbības veidu, bieži nevēršas varas iestādēs, jo nav pārliecinātas, vai ko tādu var uzskatīt par seksuālās vardarbības veidu, par spīti tam, ka šāda seksuālā pieredze atstāj negatīvu emocionālu un garīgu iespaidu.

Homoseksuāļu vidū ir vēl lielāks “klusums”, jo lielākā daļa nevēlas publiskot savu seksuālo orientāciju. Piebildīsim, ka, piekopjot “stīltingu” un “vaļīgu” dzīvesveidu, tiek veicināta seksuāli transmisīvo slimību izplatība.

Lielbritānijas Nacionālais sieviešu tiesību centrs strādā pie likumprojekta, kuru piedāvāt izskatīšanai valsts pārvaldē, lai padarītu “stīltingu” par oficiāli sodāmu, atsevišķi izdalītu seksuālās vardarbības veidu.

Lasi vēl: Kā es atbrīvojos no vēnu varikozes!

 

Dažādās domubiedru grupās internetā vīrieši nebaidās ne lielītes, ne dalīties pieredzē vai padomos saistībā ar seksu bez prezervatīva. Šie vīrieši uzskata, ka viņiem kā tēviņiem ir tiesības izplatīt savu sēklu, neņemot vērā ne partneres/partnera vēlmes, ne STS iespējamu izplatīšanos vai iespējamas grūtniecības iestāšanos.

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment