Strīdi, kuriem ir jānotiek jebkurās veselīgās attiecībās

 

Kā jūs tērējat savu naudu

Strīdi par naudu ir trakākie strīdi, kas vispār var būt. Tie ir izjaukuši ne mazums attiecību. Bet jums ir iespēja būt gudrākiem un par to izrunāties jau tagad! 

Ir svarīgi saprast, kā tērēsies jūsu nauda, lai nebūtu nekādu pārpratumu. Ja attiecības ir nopietnas, un jūs dalāt dzīvesvietu, izdevumiem ir jābūt kopīgiem un pārrunātiem. 

Iespējams, ka tu gribi katru mēnesi iegādāties jaunas drēbes, jo viena būdama, esi tā radusi, bet viņš uzskata, ka drēbes ir jāpērk tikai reizi trīs mēnešos. Viņš domā, ka īres maksa par dzīvokli ir jādala uz pusēm, bet tu uzskati, ka maksāt par mājas lietām ir vīrieša pienākums. 

Ja viedoklis šajās lietās nesakrīt, attiecības neizdosies. Izstrīdieties par to kārtīgi, līdz nonākat pie kompromisa.

Seksuālās tuvības biežums

Šī lieta parasti ir jāpārrunā pāriem, kuri jau ir sagaidījuši savu pirmo bērniņu – nereti gultā iestājas klusums. 

Jūs zināt, ka sekss attiecībās ir ļoti svarīgs un tam noteikti ir jāatvēl vieta – un jūs esat vienīgie, kuru saruna var šo vietu izbrīvēt!

Kā jūs izpaužat savas dusmas

Iespējams, viens no jums nāk no ģimenes, kur ir pieņemts visu sevi skaļākajā balsī izlikt uz āru, bet otrs ir pieradis visu mierīgi izrunāt. Attiecībās šāda atšķirība nestrādās.

Kad abi esat mierīgi, apsēdieties un pārrunājiet, kas jūs padara dusmīgus, izskaidrojiet, kādēļ jūsu dusmas izpaužas konkrētajā veidā. Ja arī dusmu izpausmes veids nemainīsies, vismaz partneris zinās, kādēļ tās tādā veidā nāk uz āru un būs spējīgs to respektēt.

Kādu lomu jūsu attiecībās spēlē ģimene

Vai tevi padara traku tas, ka vīramāte katru sestdienas vakaru zvana vakariņu laikā? Vai tavs vīrs paliek dusmīgs, kad uzzina, ka nedēļas nogali tavi vecāki pavadīs pie jums? Ir pienācis laiks novilk robežas!

Jums, iespējams, nav vienāds uzskats par to, kas ir pareizi un kas nē, bet par to ir jāizrunājas. Gan tev, gan viņam ir jāizskaidro, kas ir tās lietas, kuras tev ir grūti pieņemt, un jums ir jāvienojas par to, kā no tām izvairīties.

Kurš ko dara mājās

Atskaitot gadījumus, kad jūsu pienākumi ir skaidri definēti – piemēram, viņš strādā, bet tu rūpējies par mājas dzīvi, ir svarīgi izrunāt, kādu lomu mājas uzturēšanā spēlē katrs no partneriem. 

Viss nedrīkst tikt uzgrūsts uz sievietes pleciem – jums ir jāsarunā, kurš mazgā veļu, kurš traukus un visu pārējo. Pienākumi mājās ir svarīgi, tie iemāca uzņemties atbildību un cienīt vienam otru. Varat pat sastādīt mājas pienākumu grafiku, kas palīdzēs visam kārtīgi sekot līdzi.

Avots: womenshealth.com

Leave a Comment