Sulīgu kūku noslēpumi, kas tev jāzina! Arī 2 dārzeņu kūku receptes

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Nost ar ierasto – aicina Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis un piedāvā izmantot ražas laiku, lai ierastās biskvītu tortes aizvietotu ar veselīgām un vienkārši pagatavojamām dārzeņu kūkām.

Par spīti pieņēmumam, ka dārzeņi ir izmantojami tikai sāļo ēdienu pagatavošanai, tie var būt arī lielisks pamats desertam. Iepazīsties ar šefpavāra sagatavotajiem ieteikumiem un iedvesmojies dalībai Signes Meirānes un Rimi izsludinātajā, Latvijas simtgadei veltītajā projektā 100 kūkas un 1 svecīte.

Dārzeņu izvēle kūkai

Lai pagatavotu izcilu dārzeņu kūku vai tarti, vislabāk ir izvēlēties miltainos dārzeņus un sakņaugus, piemēram, burkānus, kabačus, bietes un, protams, ķirbi. Lai dažādotu pīrāgus, Normunds piedāvā, gatavojot mīklu, daļu miltu aizstāt ar kartupeli, tad arī pīrāgs būs sātīgāks. “Gatavojot kūkas no dārzeņiem, vispirms tos notīri, tad novāri vai notvaicē. Izkās caur sietu, lai notek liekais ūdens, un samal biezenī. Tā vēl pirms kūkas cepšanas vari tikt vaļā no liekā ūdens, kas gatavo saldumu var padarīt pārlieku mitru. Tālāk vari to pievienot krēmam, biezināt un veidot kūkas pēc sava ieskata,” iesaka Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Sulīgas kūkas noslēpums..
Lai kūka turētos kopā, tās pagatavošanā ir jāizmanto…

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vairāk 

Leave a Comment