Svarīgi soļi, lai saņemtos zaudēt svaru

1. Pārliecinies, vai esi gatava pārmaiņām

Saprotams, ka tu to vēlies, bet tas nav viegls solis – nāksies pacīnīties ar sevi, tādēļ ir jāzina, vai tu morāli esi gatava visam tam, ar ko nāksies saskarties ceļā uz mērķi. Un svarīgi ir tas, vai tev vispār ir laiks, lai to darītu.

2. Izvirzi mērķus

Nākamais solis ir definēt savus mērķus – tev ir jāzina, ko tieši tu vēlies sasniegt. Ja darīsi vienkārši kaut ko, nekas nesanāks – ir jābūt skaidrai bildei par to, ko vēlies redzēt pēc visām pūlēm.

3. Seko sev līdzi

Sevis uzmanīšana un pašmotivācija ir noteicošie faktori mērķa sasniegšanai. Lai kaut kas mainītos, nāksies pašam sevi motivēt un uzmanīt – iekārto svara zaudēšanas grāmatu, kur pieraksti sasniegtos rezultātus un veic citus pierakstus, kas palīdzēs visam sekot līdzi

4. Ēd apdomīgi 

Veselīga ēšana nozīmē dažādu ēdienu uzņemšana noteiktos daudzumus, nevis konkrētu ēdienu aizliegšanu sev. Noskaidro, kas tev būtu jāēd, izvēlies sabalansētu uzturu – tas palīdzēs iegūt kāroto ķermeni

5. Liec sev vairāk kustēties

Sāc vairāk kustēties arī parastās ikdienas situācijās, piemēram, lifta vietā izvēlies kāpnes. Protams, sastādi sev atbilstošu treniņu programmu un motivē sevi to tiešām arī ievērot.

6. Prasi palīdzību

Pašam nav viegli izdomāt, kā lai sasniedz plānoto – tas ietver sarežģītus treniņus un pareizu ēšanu, par ko katram nav informācijas. Tādēļ prasi padomu profesionāļiem, treneriem un dietologiem.

7. Sastādi ilgtermiņa plānu

Plāns ietver ne tikai plānu, kā ēst un sportot, bet arī to, ko tu darīsi pēc tam, kad mērķis būs sasniegts. Rezultātu gribēsies arī noturēt, tādēļ jau sākumā izdomā, kādu dzīvesveidu tu piekopsi pēc aktīvo treniņu laika.

Leave a Comment