Sveces – pareģo nākotni un aizbaida spokus!

 

Nākotne – sveces liesmiņā

106652829

Pie iedegtas sveces liesmiņas ļaudis aizvien ir meditējuši un, dažādos veidos zīlējot, mēģinājuši ieskatīties nākotnē. Ezoteriskajā literatūrā var lasīt – ja rituāla laikā svece deg klusi un mierīgi, tad skaidrs, ka arī turpmākā dzīve būs tāda pati – bez satraukumiem un neveiksmēm. (Senie latvieši ticēja – ja sveces deg vienādi, bez sprakšķēšanas, gaidāms jauks laiks.) Spilgtāka tās liesma nozīmē, ka dzīve būs saistīta ar raizēm, bet tie būs sveši satraukumi, kuros rituāla veicējs drīzāk būs skatītājs nekā aktīvs dalībnieks. Spilgta sveces liesma ar sprēgāšanu nākotnē sola baudas un izpriecas. Mazāk priecīgas nākotnes aprises veidojas, ja svece deg ar it kā blāvu liesmu – tad var domāt, ka kāds nelabvēlis ir uzsūtījis lāstu, bet visbaigākā sajūta rodas, ja svece deg, melni kūpēdama, vai arī, vissliktāk – ja tā pēkšņi nodziest. Ja kāds sapnī redz sveces vai arī ja svece pēkšņi pusnaktī nodziest, tad mājā kāds mirs.

Gudrās, bet mazliet biedējošās burvju grāmatas, savās nodzeltējušajās lappusēs paužot caur gadu tūkstošiem nākušo maģisko gudrību, iesaka svētdien iedegt dzeltenas, pirmdien – baltas, otrdien – sarkanas, trešdien – purpura krāsas, ceturtdien – zilas, piektdien – zaļas sveces. Sestdiena tiek uzskatīta par dienu, kad burvji lej melnās sveces, ar kurām tiek veikti ļauni darbi – tās esot kā atblāzma no nakts valdnieces Hekates lāpas, ar kuru viņa savu melno suņu un mūžīgu mieru neradušo dvēseļu pavadībā dodas nakts medībās.

 

Lasi vēl: Uzzini, ko noteikti nedrīkstētu fotografēt; par #6 biju pārsteigta!

 

Pret spokiem – balta svece

1

Kā jau visā mūsu dzīvē, arī sveču rituālos nav nekā nejauša. Zīlējot ir nepieciešamas pilnīgi “tīras”, enerģētiski nepiesārņotas sveces – vislabāk tādas, kas gatavotas īpaši maģiskajiem mērķiem (tam neder aromatizētās sveces, turklāt – īsti burvji un raganas savas sveces lej paši). Ja nu ļoti gribas, vislabāk burties pilnmēnesī (vai arī trīs dienas pirms vai pēc tam) vai arī nedēļā pirms Ziemassvētkiem. Iededzot sveci, vispirms pāris minūtes jāpaklusē, koncentrējoties uz tās liesmu, domās it kā savienojoties ar vareno Uguns garu un vizualizējot savu iedomāto mērķi. (Daži burvji pat mēdzot vispirms uz sveces ieskrāpēt savu vēlēšanos.) Liela kļūda būtu sveci nopūst, nesagaidot rituāla beigas – tas nozīmētu atteikšanos no iedomātās vēlmes. Ja jūtams, ka māju apsēdušas kādas svešas, nelabvēlīgas enerģijas, ik sestdienu katrā no istabām jāaizdedzina balta svece – it sevišķi šim nolūkam derot baznīcas sveces. Starp citu, arī senie latvieši ticēja, ka ar sveci, kas degusi baznīcā, varot redzēt ļaunus garus.

 

Sveču krāsa un Zodiaka zīmes

19ce92ce813140e3db510222d2131d77d48b5bc8

Auns: sarkanas, baltas/rozā, baltas/sarkanas.

Vērsis: rozā, zaļas/brūnas, rozā/zaļas.

Dvīņi: dzeltenas, dzeltenas/zilas, sarkanas/zilas.

Vēzis: tumši zaļas, zilas/baltas, baltas/brūnas.

Lauva: oranžas, oranžas/sarkanas, sarkanas/zaļas.

Jaunava: zilas, dzeltenas/melnas, dzeltenas/zaļas.

Svari: lavandas krāsā, zilas/rozā, zilas/melnas.

Skorpions: tumši sarkanas, sarkanas/melnas, brūnas/melnas.

Strēlnieks: purpura krāsā, zilas/purpura, baltas/purpura.

Mežāzis: brūnas, sarkanas/purpura, sarkanas/brūnas.

Ūdensvīrs: akvamarīna zilas, zili zaļas, pelēkas.

Zivs: gaiši zaļas, balti zaļas, baltas/lavandas krāsā.

la.lv

COMMENTS

Leave a Comment