Svētdien Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā iedegs pilsētas galveno svētku eglīti

Pirmā Adventa svētdienā 2. decembrī plkst. 17.00 ikviens ir aicināts uz Doma laukumu, lai klātienē piedalītos Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa atklāšanas pasākumā – tajā Rīgas domes pārstāvji un tirdziņa organizētājs Andris Kreislers iedegs lielo svētku egli, turklāt brīnumaino notikumu papildinās īpaša koncertprogramma.

Par līksmu atmosfēru pie eglītes gādās mazie dziedātāji no bērnu vokālās studijas “Knīpas un Knauķi”, bet Liepājas zvanu ansambļa ”Campanella” izpildītie skaņdarbi gaisā ieskandinās īsteni ziemīgas noskaņas. Klātesošos gaida arī aizraujošs ceļojums pasaku valstībā – tajā aizvedīs Latvijas Kultūras akadēmijas leļļu teātra aktieru kurss, kuri piedāvās iestudējumu “Ziemas pasaciņa”. Pasākuma vadītāja lomā iejutīsies Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa omulīgā atmosfēra apmeklētājus gaidīs jau dienu agrāk – no 1. decembra, un tas darbosies līdz pat 6. janvārim. Šoreiz līdztekus tradicionālajiem svētku gardumiem – piparkūkām, grauzdētām mandelēm un štovētiem kāpostiem – būs baudāma arī laikmetīgāka ēdienkarte tirdziņa “street food” sadaļā. Savukārt Latvijas amatnieki piedāvās dažādus ar rūpību un sirds siltumu radītus vietējos darinājumus, kurus svētkos izvēlēties saviem draugiem un ģimenei.

Tirdziņa laikā plānota plaša pasākumu programma – piektdienu vakarus jautrākus padarīs “Pieci.lv” dīdžeji, sestdienās gaidāmas dažādas ēverģēlības kopā ar folkloras kopām un Rīgas danču klubu, bet svētdienu akustiskās mūzikas vakaros uzstāsies tādi mākslinieki kā “Rahu The Fool”, “Sudden Lights”, “Rihards Lībietis Trio” u.c.

Pasākumu kalendāru skati šeit: https://vzt.lv/calendar/12/2018

Brīvdienās un svētku dienās tirdziņā varēs apciemot Ziemassvētku vecīti un satikt rūķus, kā arī doties izjādēs ar ponijiem. Visu tirdziņa laiku darbosies bērnu karuselis un aplokā dzīvos aitiņas un truši. Ikvienam būs iespēja iemēģināt roku piparkūku cepšanā un citās meistarklasēs.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa jaunumi mājas lapā: www.vzt.lv

kā arī sociālajos tīklos: www.facebook.com/RigaChristmasMarket

www.instagram.com/ziemassvetku_tirdzins

Atklāšanas pasākumu un mākslinieku uzstāšanos finansiāli atbalsta Rīgas dome.

Vecrīgas Ziemassvetku tirdziņa darba laiks:

Darba dienās: 10.00-20.00

Piektdienās un sestdienās: 10.00-22.00

Svētdienās: 10.00-20.00

24. decembrī: 10.00-20.00

Jaungada naktī: 10.00-2.30

Leave a Comment