“Tas ir jāuztver nopietni.” Rietumus satricina Krievijas draudi šai valstij

Krievijas režīma draudi “atsaukt” Lietuvas neatkarības atzīšanu ir piesaistījuši Rietumu politiķu un ekspertu uzmanību. Bijušais ASV sauszemes spēku komandieris Eiropā Bens Hodžess brīdina, ka Maskavas ir signāli jāuztver nopietni, jo tie atspoguļo Krievijas mentalitāti, ziņo Lietuvas medijs “15min”. 

Valdošās partijas “Vienotā Krievija” deputāts Jevgēņijs Fjodorovs Krievijas Valsts domē reģistrējis likumprojektu, kurā ierosināts atsaukt Lietuvas neatkarības atzīšanu.

Saskaņā ar viņa priekšlikumu Krievijas Valsts domei būtu jāatceļ 1991. gada 6. septembrī Padomju Savienības Valsts padomes pieņemtā rezolūcija “Par Lietuvas Republikas neatkarības atzīšanu”, ziņo apollo.lv.

Lasi vēl: “Zemeņu” supermēness 2022. gada 14. jūnijā: kuru gaida dramatiskas pārmaiņas dzīvē

Deputāts, kurš iesniedzis šo likumprojektu, Kremļa propagandas izdevumam “Komsomoļskaja pravda” sacīja, ka Lietuvu izvēlējies par prioritāti, jo tā robežojas ar Kaļiņingradas apgabalu un “konsekventi īsteno visagresīvāko pretkrievisko politiku”.

Šādam priekšlikumam nav juridiska pamata, un Lietuvas varas iestādes un eksperti to uztvēra kā mēģinājumu nobiedēt lietuviešus.

 

COMMENTS

Leave a Comment