Tavs ieradums uzņemt selfijus var novest pie smagām roku traumām

selfie-72-dpi

 

Pēdējo gadu laikā ir palielinājies pacientu skaits, kuriem tiek atklāts  karpālā tuneļa sindroma un cīpslas iekaisums, ko rada pārāk liela piepūle, lielākoties pusaudžiem. Pirms  10 līdz 15 gadiem, galvenokārt problēmas, ar kurām pusaudži vērsās pie ārsta, bija nobrāzti ceļgali, ko visbiežāk radījis kritiens no velosipēda. Mūsdienās aizvienvairāk jauniešiem parādās dažādas iepriekš nepopulāras traumas un Sli**bas, un, kā ārsti apgalvo, pie vainas tas, kā jaunieši izmanto modernās tehnoloģijas.

Kāda sieviete stāsta, ka, dodoties apmeklēt ārstu, jo plaukstas locītavā bija parādījušas sāpes, ārsts viņai jautājis,vai viņa spēlējot tenisu  vai pingpongu, uz ko sieviete atbildējusi, ka nē, bet stāstījusi, ka viņa bieži uzņemot selfijus.

Uzņemot selfiju, jūsu roka ir saliekta dīvainā veidā un jūs vēl klikšķināt, līdz ar to tas rada slodzi rokai, iedomājieties cik liela slodze tiek uzlikta rokai, kad uzņem 20 vai pat 40 selfijus dienā. Spēlējot pārāk daudz tenisa, cilvēkam rodas tā saucamas tenisa elkonis, līdzīgi ir ar selfijiem, uzņemot pārāk daudz selfiju, cilvēkam rodas selfija elkonis, un tas nav labi!

Protams selfiju uzņemšana ne tikai var radīt dažādas rokas traumas, bet novest ari līdz Nā*ei, jo kā jau iepriekš tika minēts, tas rada atkarību, kuras ietekmē, tiecoties pēc vislabākās bildes, var gadīties nelaimes gadījums, bilde izpalikt un dzīve aprauties. Tāpēc esiet prātīgi ar selfijiem!

Leave a Comment