TESTS: Nosaki sava rakstura stiprās puses

1

Pirmais tips – vadītājs

Parasti tie ir cilvēki ar tieksmi uz vadības un organizatorisko darbību. Vērsti uz sociāli svarīgu uzvedības noteikumu ievērošanu. Var būt labi oratori, ar augsti attīstītām runas prasmēm. Labi adaptējas sociālajā sfērā, dominēšanu pār citiem saglabā noteiktās robežās.

Jāatceras, ka šo īpašību izpausmes atkarīgas no garīgā attīstības līmeņa. Ja attīstības līmenis ir augsts, individuālās iezīmes realizējas un tiek pietiekami labi apzinātas. Zemā attīstības līmenī tās var neizpausties profesionālajā darbībā, bet noteiktās situācijās, reizēm pat nevietā. Tas attiecas uz visu tipu raksturojumiem.

Otrais tips – atbildīgais izpildītājs

Piemīt daudzas tādas pašas īpašības kā iepriekšējam tipam “Vadītājs”, bet atbildīgu lēmumu pieņemšanā mēdz šaubīties un svārstīties.

Šī tipa cilvēki ir vairāk vērsti uz “prasmi darīt darbu”, ir ar augstu profesionalitāti, atbildības sajūtu un prasīgumu pret sevi un citiem. Viņi augstu vērtē taisnīgumu. Bieži cieš no somatiskām saslimšanām, ko izraisa nervu pārslodze pastāvīgā saspringuma dēļ.

Trešais tips – bažīgi noraizējies

Viņu raksturo dažādas spējas un talanti – sākot no smalkiem rokdarbiem līdz literāram talantam. Parasti šādiem cilvēkiem ir par šauru vienas profesijas rāmjos, viņi var mainīt to uz pilnīgi pretēju un negaidītu. Viņiem mēdz būt hobijs, kas būtībā ir otrā profesija. Fiziski nepanes nekārtību un netīrumus. Tas pat var būt konfliktu iemesls ar citiem. Viegli ievainojami un bieži šaubās par sevi. Nepieciešams saņemt uzmundrinājumu.

Lasi vēl: Kuru seju Tu pirmo ieraudzīji šajā bildē? Tests, kas daudz pateiks par tevi

Ceturtais tips – zinātnieks

Šie cilvēki viegli abstrahējas no realitātes, viņiem piemīt “konceptuāls prāts”, ko raksturo spēja izstrādāt “visas” savas teorijas. Parasti piemīt emocionālais līdzsvars un spēja racionāli pārdomāt savu uzvedību.

Šī tipa pārstāvji bieži vien ir starp tiem, kas nodarbojas ar kino, cirku, kā teātra režisori, multiplikatori utt.

Piektais tips – intuitīvais

Cilvēki ar jutīgu nervu sistēmu. Viņiem vieglāk ir strādāt, pārslēdzoties no vienas darbības uz otru. Parasti darbojas kā “mazākuma” aizstāvji, aiz kuriem stāv jaunas iespējas. Novatoriski, pieņem pārmaiņas. Nesavtīgi, altruistiski, bieži izrāda rūpes par citiem. Ir labas praktiskas iemaņas un iztēle, kas dod iespēju iesaistīties tehnisko veidu jaunradē.

Piemīt iekšēja paškontrole, negatīvi reaģē uz viņu brīvības apdraudējumiem.

Sestais tips – izgudrotājs, dizainers, mākslinieks

Bieži tas ir cilvēks ar “tehnisko ķērienu”. Tie ir cilvēki, kas apveltīti ar bagātu iztēli, bieži nodarbojas ar dažāda veida tehnisko, māksliniecisko un intelektuālo jaunradi. Vairums intraverti, vadās paši pēc saviem morāles standartiem, nepieņem nekādu ietekmi no ārpuses, izņemot paškontroli. Emocionāli, apsēsti ar savām oriģinālajām idejām.

Septītais tips – emocionālais

Piemīt augsta empātija pret citiem cilvēkiem. traģ**ki un vardarbīgi notikumi var emocionāli satricināt un ilgstoši „izsist no ierindas”. Citu cilvēku sāpes un rūpes rod atbalsi viņos. Empātija, līdzjūtība un palīdzība, kurām viņi tērē par daudz savas enerģijas, var apgrūtināt realizēt pašu vajadzības.

Astotais tips – neiejūtīgais

Parasti nesajūt citu cilvēku pārdzīvojumus, emocijas, izturas neuzmanīgi un pat palielina „spiedienu” uz cilvēku.

Ja viņš ir labs speciālists, viņš var piespiest citus darīt to, ko uzskata par vajadzīgu. Dažreiz raksturīga stūrgalvība, ietiepība.

Avots: cluber.com.ua

veselam_la.lv

Leave a Comment