Tikai vērīgākie un redzīgākie spēs 30 sekunžu laikā atrast atšķirību starp šiem attēliem

Mūsu smadzenes ir unikāla, maz zināma struktūra. Līdz šim zinātnieki nevar pilnībā izskaidrot, kā tas darbojas un kur ir tā robežas.

Mūsdienās zinātnieki saka, ka vidusmēra cilvēks smadzenes izmanto maksimāli 30%.

Zeltene.lv redakcija aicina jūs nedaudz padarbināt savas smadzenes un atrast atšķirības starp šiem diviem attēliem. Kādu lomu atmiņas apmācībā spēlē uzdevumi un mīklas, uzzināsi, izlasot šo rakstu.

KĀ UZDEVUMI UN MĪKLAS PALĪDZ TRENĒT ATMIŅU

Cilvēks katru dienu atceras lielu informācijas daudzumu. Dažas mums vajadzīgas darbam, dažas ir patīkamas atmiņas vai notikumi.

Mūsdienās datortehnoloģiju pasaulē ir tik daudz informācijas, ka mēs vienkārši nespējam to apstrādāt un atcerēties. Skatāmies īsus video, kuru nozīmi uzreiz aizmirstam.

Mēs ne tikai veltām tam daudz laika, bet arī ielādējam savu atmiņu ar nevajadzīgu informāciju.

Mūsdienās zinātnieki izšķir trīs atmiņas veidus. Tie ir sensori, īstermiņa un ilgtermiņa.

Sensorā atmiņa rodas no mūsu ķermeņa un maņu orgānu impulsiem. Šāda atmiņa ilgst ne vairāk kā trīs sekundes.

Tāpēc mēs neatceramies, cik daudz sāpju mēs piedzīvojām, griežot pirkstu. Taču mūsu smadzenes atceras, ka sāp un ar nazi jārīkojas uzmanīgi.

Īstermiņa atmiņa ļauj mums atcerēties notikumu 30 sekundes. Ja notikums vairs neatkārtojas, smadzenes šīs atmiņas izdzēš uz visiem laikiem.

Bet, ja vienu un to pašu darbību atkārto katru dienu 30 sekundes, atmiņa pāriet ilgtermiņa atmiņā. Tāpēc, lai izveidotu ieradumu, ieteicams katru dienu veikt vienu un to pašu darbību.

Ilgtermiņa atmiņa uzglabā informāciju visā cilvēka dzīvē. Tajā tiek glabāti visi notikumi, datumi un emocijas, kas mums ir nozīmīgi.

Lasi vēl: Pieredzējusi rožu audzētāja pastāstīja kā rūpēties par krūmu rozēm, lai tās ziedētu bagātīgi

Pat mūsu ķermeņa kustības, kā izmantot to vai citu priekšmetu – tas viss ir ilgtermiņa atmiņa. Laika gaitā ilgtermiņa atmiņa tiek “pārbaudīta”, un mēs aizmirstam dažus notikumus un datumus.

Bet jo spēcīgākas emocijas mēs izjutām šī notikuma brīdī, jo lielāka iespēja, ka tā paliks mūsu atmiņā uz visiem laikiem.

Taču smaga stresa laikā mūsu atmiņa var bloķēt ienākošo informāciju, un bieži vien cilvēki neskaidri atceras negatīvos dzīves mirkļus.

Vingrinājumi ilgtermiņa atmiņas trenēšanai

Lai uzlabotu atmiņu un vairāk atcerētos, tā ir jātrenē. Tāpat kā mēs trenējam muskuļus. Ja jums ir grūtības atcerēties jaunas lietas, izmantojiet mūsu vienkāršos ieteikumus.

Piemēram, patīk piedāvātie attēli, kas ļauj koncentrēt uzmanību un atcerēties to atšķirību atrašanās vietu. Galu galā ir svarīgi ne tikai atcerēties informāciju, bet arī ātri to atrast savā atmiņā.

Varat arī atcerēties bērnu spēli – priekšmetu vai figūru atrašanās vietas reproducēšanu pēc atmiņas. Šādi vingrinājumi ļoti labi trenē vizuālo atmiņu.

Un kādi citi vingrinājumi ir, lasiet tālāk.

Viena no šādām metodēm ir lasīšana skaļi. Kad mēs lasām klusi, ļoti bieži mēs vienkārši izsmeļam tekstu un nesatveram būtību.

Skaļi lasīšana notiek daudz lēnāk, un mēs esam spiesti izlasīt katru vārdu pilnībā. Tādā veidā mēs labāk atceramies lasītā nozīmi un vēl vairāk bagātinām savu vārdu krājumu.

Un, lai labāk attīstītu dzirdes atmiņu, eksperti iesaka klausīties audiogrāmatas vai aplādes. Šī metode ļauj mums koncentrēties uz to, ko klausāmies, un nenovērsties.

Vingrinājumi īstermiņa atmiņas attīstīšanai

Kā minēts iepriekš, mums ir nepieciešama īstermiņa atmiņa, lai veidotu ieradumus. Tāpēc, lai to attīstītu, palīgā nāks mutvārdu skaitīšana.

Ne velti skolā bijām spiesti mācīties reizināšanas tabulas no galvas. Sāciet ar vienkāršiem saskaitīšanas un atņemšanas piemēriem. Pēc tam var sākt galvā reizināt un dalīt, un tad iemācīsies viegli aprēķināt procentu atlaides apmēru.

Vēl viens vingrinājums, kas palīdzēs tālāk attīstīt abas smadzeņu puslodes. Mēģiniet veikt dažas darbības ar savu nedominējošo roku. Katrs no mums labāk kaut ko dara ar labo vai kreiso roku. Mūsu smadzenes to

Mīklu problēmas

Tagad atgriezīsimies pie mūsu problēmas. Šajos attēlos ir atšķirības. Ja vēlaties pārbaudīt savu vērību, mēģiniet atrast atšķirības 30 sekunžu laikā.

Jo ātrāk jūs to darāt, jo labāk. Vispirms izmēģiniet savu roku. Zemāk ir attēls ar paskaidrojumiem.

Nu kā tev izdevās? Pārbaudīt, vai esat atradis visas atšķirības, varēsi rītdienas rakstā, kur tiks sniegtas pareizās atbildes.

Pastāstiet mums komentāros, cik daudz atšķirību jūs atradāt 30 sekunžu laikā. Mīklu uzdevumi arī palīdz trenēt atmiņu un uzmanību.

Leave a Comment