Laputis nekavējoties atstās rozes, ja tās apstrādāsiet ar šo šķīdumu

Skaists un kopts dārzs ir jebkura dārznieka vai privātmājā dzīvojoša cilvēka sapnis. Iedomājieties, jūs sēžat uz terases un apbrīnojat skaistas rozes, kas zied jums apkārt.

Un tad tu pats savāc jāņogas vai avenes. Taču šādus sapņus var traucēt dažādi kukaiņi. Šodien pastāstīsim, kā rozes apstrādāt pret kaitēkļiem, lai tās turpinātu ziedēt un priecētu aci.

KĀ ATBRĪVOT ROZES NO KAITĒKĻIEM?

Vispirms izdomāsim, ar kādiem kaitēkļiem var saskarties šie aizraujošie augi. Pirmkārt, mēs runājam par laputīm, kāpuriem un vabolēm.

Tie ir tie, kas ziediem nodara vislielāko ļaunumu, un, ja pasākumi netiks veikti laikus, rezultāts būs draudīgs.

Un visbriesmīgākais ienaidnieks bieži vien ir laputis. Tie ir mazi kukaiņi, kas pieder Hemiptera kārtai.

Laputis ne tikai pašas caurdur augus un barojas ar to sulām, bet var būt arī dažādu augu vī***u pārnēsātāji.

Kopumā ir svarīgi saprast, ka cīņa ar laputīm jāsāk agrīnā stadijā, jo vienā vasaras sezonā tās var savairoties līdz pat 50 reizēm, kas nozīmē, ka tas nebūs apgrūtinājums.

Protams, šodien veikalos var atrast milzīgu skaitu dažādu kaitēkļu apkarošanas līdzekļu. Bet mēs esam jums sagatavojuši budžetam draudzīgas tautas metodes.

KAS JĀŅEM VĒRĀ?

Pirms sākat cīnīties ar laputīm, jums ir jāizpēta ienaidnieka paradumi. Tātad šie kukaiņi dod priekšroku jauniem dzinumiem, tiem nepatīk cietas lapas. Tieši tādās vietās jāmeklē laputis. Visbiežāk kaitēklis dēj kāpurus, kas pārziemo un sāk izpausties līdz ar siltām dienām.

Ir svarīgi atcerēties, ka skudrām laputis ir kā mājlopi. Laputu atkritumi satur daudz cukura, kas nepieciešams skudrai.

Tāpēc viņi izplata šos kaitēkļus uz lapām un aizsargā tos no dažādiem ienaidniekiem. Tāpēc esiet gatavi tam, ka nāksies cīnīties arī ar skudrām.

Laputu dabiskie ienaidnieki ir mārītes, kā arī vairākas putnu sugas. Piemēram, zīlītēm un zvirbuļiem patīk gūt peļņu no šiem kukaiņiem.

Lasi vēl: Andžela Pērla devās ēterā un pastāstīja, kāds būs jūnijs visām zodiaka zīmēm

Bet tomēr, visticamāk, agri vai vēlu ar kaitēkļiem būs jācīnās pašiem. Tas ir tas, ar ko jums ir jāapbruņojas.

VEIDI, KĀ CĪNĪTIES AR LAPUTĪM

Tātad vienkāršākais variants ir skalošana. Laputis var nomazgāt no augiem, izmantojot šļūteni. Protams, ar laiku viņa atgriezīsies.

Bet mēs jau būsim gatavi. Lai kukaiņi atkal neizvēlētos jūsu iecienītākos rožu krūmus, apsmidziniet tos ar ziepju šķīdumu.

Uz 10 litriem ūdens 125 ml šķidro ziepju vai 100 g darvas ziepju. Ziepju šķīdumi ir diezgan lēts un drošs veids, kā cīnīties ar laputīm.

Ir arī vairāku veidu augu tinktūras. Šeit ir svarīgi saglabāt proporcijas, pretējā gadījumā jūs varat nodarīt ļaunumu.

Arī augļu kokus vajadzētu apsmidzināt drīz pēc ziedēšanas, bet dārzeņus ne vēlāk kā mēnesi pirms ražas novākšanas.

Ķiploku uzlējumu gatavo no 200 g galviņām, kuras 5 dienas notur litrā ūdens zem vāka. Pēc tam atšķaida 25 ml infūzijas 10 litros ūdens un apsmidzina augus.

Turklāt jūs varat lietot tabaku. Ņem 200 g uz 5 litriem ūdens un atstāj uz divām dienām. Tad pievieno vēl 5 litrus, izkāš un apstrādā augus.

Un pēdējā, bet ne sliktākā tautas metode ietver am****ku. Sagatavojiet šķīdumu, pamatojoties uz divām ēdamkarotēm am***ka un vienu ēdamkaroti šķidro ziepju.

Atšķaida 10 litros silta ūdens un rūpīgi samaisa. Izsmidzinot, virzieties no apakšas uz augšu.

Mēs ceram, ka mūsu padoms jums palīdzēs. Noteikti dalieties ar savu skaisto rožu un citu iecienītāko augu fotogrāfijām šī materiāla komentāros. Mums arī patiks tos apbrīnot.

Leave a Comment