Tipiskas kļūdas, kursa pieļaujam krāsojot sienas. Noteikti ņemiet vērā

Šķiet, ka sienu, grīdas, griestu krāsošana – vienkāršs uzdevums. Patiešām, ar to var tikt galā pat neprofesionālis. Tomēr praksē var būt grūti sasniegt ideālu rezultātu.

Pirmā kļūda – nepareiza virsmas sagatavošana

Tas ir, nenovāc putekļus, tauku traipus, matiņus, smilšu graudiņus… Tas viss būs lieliski redzams zem krāsas slāņa un sabojās rezultātu. Pārbrauciet pa sienām ar smilšpapīru un pēc tam noslaukiet putekļus ar mitru drānu. Un tikai pēc izžūšanas sāciet krāsošanu.

Otra kļūda – ignorēt gruntēšanu

Negruntējot, var rasties nevienmērīgi nokrāsotas sienas vai griesti. Turklāt jūs pārtērēsiet krāsu. Tieši gruntēšana nodrošina krāsas pieķeršanos virsmām un palīdz panākt labu, vienmērīgu krāsojumu.

Trešā kļūda – nepareiza krāsas izvēle

Ir ļoti svarīgi izvēlēties kvalitatīvu, izturīgu, drošu sastāvu, lai krāsošanas rezultāts priecētu daudzus gadus.

Ir tik daudz krāsu toņu! Un var būt grūti sasniegt vēlamo rezultātu. Ja jūs paši pievienojat toni baltai krāsai, ielejiet koncentrātu pa druskai, visu kārtīgi samaisot. Pievienojiet, samaisiet, izmēģiniet – izveidojiet krāsas.

Pagaidiet, kamēr krāsa nožūs – tonis mainīsies. Un tikai pēc šādiem izmēģinājumiem, kad rezultāts jūs noteikti apmierina, varat ķerties pie krāsošanas. Un atšķaidiet toni tik daudz, lai krāsas tieši pietiktu visām sienām vai griestiem. Pretējā gadījumā būs ļoti grūti atkal izveidot tieši tādu pašu toni.

Lasi vēl: Cik bieži vajadzētu mājās izmantot putekļu sūcēju: atbilde jūs pārsteigs

Ceturtā kļūda – izvēlieties nepareizu krāsošanas rīku

Ir krāsas, kuras nevar uzklāt ar krāsas smidzinātāju. Noskaidrojiet šo punktu. Turklāt jums vēl būs nepieciešama ota, lai nokrāsotu grūti aizsniedzamas vietas, griestu grīdlīstes. Izvēlieties otu ar dabīgiem sariem, lai tā neatstātu pūkas. Un rullīšus iesakām iegādāties divus – vienu ar vairāk nekā 1 centimetru lielu virsmu, lai uzklātu pirmo kārtu, un otru ar īsāku – līdz 7 milimetriem, lai pārklātu pa virsmu otrreiz.

Piektā kļūda – uzklāt krāsu haotiski

Nesāciet krāsot vertikāli, tad horizontāli, vicinot otu un pārvietojot rullīti dažādos virzienos. Pēc izžūšanas būs redzami triepieni, īpaši, ja strādājat ar otu. Ja esat sācis krāsot vertikāli – no augšas uz leju – turpiniet krāsot šādā veidā! Izvairieties no haotiskiem triepieniem, jūs vēlaties, lai krāsa klājas vienmērīgi.

Svarīgi! Otro krāsas kārtu var uzklāt horizontāli, tas nav nekas slikts.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment