Tomass Hendriks Ilvess: Kas atvedis mūs uz šejieni, tam jāved mūs uz priekšu

Kā 100 gadu laikā ir attīstījušās Baltijas valstu demokrātijas un kāds ceļš bijis tehnoloģiskās attīstības jomā? Vai demokrātijas attīstība turpināsies, vai nākotnē mūs sagaida vēl viena industriālā revolūcija, kāda būs pieaugošā Ķīnas ietekme uz pasauli un kā tā ietekmēs Latviju? Atbildes uz šiem jautājumiem savā vieslekcijā “Kas atvedis mūs uz šejieni, tam jāved mūs uz priekšu” sniegs bijušais Igaunijas Republikas prezidents, diplomāts Tomass Hendriks Ilvess.
Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi un savu 25. jubileju, uz šo lekciju aicina Biznesa augstskola Turība. Lekcija notiks 5.jūlijā plkst. 18.00 augstskolas telpās (Graudu 68), pieteikšanās vēl tikai līdz nedēļas beigām.
Tomass Hendriks Ilvess ir bijušais žurnālists un diplomāts, 90. gados darbojies kā Igaunijas Sociāldemokrātiskās partijas līderis, vēlāk – Eiropas parlamenta deputāts. No 2006. gada līdz 2016. gadam bijis Igaunijas Republikas prezidents. Pēc prezidenta pilnvaru termiņa beigām, viņš darbojas kā līdzpriekšsēdētājs Pasaules ekonomikas foruma darba grupā Global Futures Council on Blockchain Technology. 2017. gadā viņš pievienojās Stenforda Universitātei kā Starptautiskā pētījumu institūta starptautiskā drošības un sadarbības centra vieslektors. No 2017. gada Tomass Hendriks Ilvess ir viesprofesors Stenforda Universitātes Hūvera institūtā.
Biznesa augstskola Turība ir aizvadījusi 25 darbības gadus, tāpēc vieslekcijas laikā tiks stāstīts par to, kādas tendences pasaulē iezīmēsies nākamajos 25 gados – biznesa, tehnoloģiju, sabiedrības attīstības, izglītības u.c. jomās. Lekcijas laikā tiks runāts arī par globālo ārpolitiku un drošības politiku un tās attīstības tendencēm, kā arī kiberdrošību. Tāpat būs iespēja uzdot bijušajam Igaunijas prezidentam sev interesējošos jautājumos.
Vieslekcija notiks angļu valodā, tās apmeklējums ir bez maksas. Aicināts ikviens interesents, līdz 1. jūlijam aizpildot pieteikuma anketu.
Katra persona var reģistrēties tikai vienu reizi un reģistrēt tikai sevi. Atkārtoti aizpildītas reģistrācijas anketas tiks dzēstas. Informējam, ka vieslekcija tiks filmēta un fotografēta. Iegūtie materiāli var tikt publicēti.

Leave a Comment