Toyota ar visaugstāko nobraukumu Latvijā ir pieveikusi vairāk nekā pusi miljona kilometru

“Toyota Latvia” rīkoja konkursu ar mērķi atrast “Toyota” ar visaugstāko nobraukumu Latvijā. Par uzvarētāju tika pasludināts “Avensis” 2007. gada izlaiduma modelis, kas bija pārvarējis vairāk nekā 650 995 km kilometru.

Šo cienījamā vecuma un nobraukuma “Avensis” ik dienas izmanto Liepājas rajonā dzīvojošais Armands. Kā saka pats auto saimnieks, “Avensis” ir kalpojis un vēl joprojām kalpo godam. Tas ir drošs un uzticams, un tam ir nepieciešamas tikai kārtējās apkopes.

“Neatceros, kad auto būtu tā būtiski lūzis, “Avensis” ir ļoti uzticams, jo mums ir bijis tikai jānomaina nolietotās daļas un jāveic citi nelieli remontdarbi, bet nekad ar to nav bijušas nekādas lielas problēmas. Es, kā cilvēks, kas aizraujas ar autosportu, arī neesmu ļoti taupījis šo auto. Braucamrīks ir, lai ar to pārvietotos, nevis glabātu garāžā. Ar savu “Avensis” esmu izbraukājis Krievijas un Ukrainas ceļus, un varu tikai slavēt tā izturību.”

Balvā šī “Toyota Avensis” veterāna saimnieks saņēma sava spēkrata pilnu tehnisko apkopi pilnvarotā Toyota pārstāvniecībā. Arī konkursa otrās un trešās ieguvēju –“ Land Cruiser” un “Toyota Hilux” automobiļi, katrs uzrādīja vairāk nekā pusi miljona kilometru lielu nobraukumu.

Saskaņā ar A/S “Toyota Baltic” autodaļu nodaļas vadītāja Jūrī Luika (Jüri Luik) teikto, šī konkursa mērķis bija atzīmēt to, cik svarīgi ir regulāru tehnisko apkopi veikt arī veciem automobiļiem.

“Automobilim regulāra tehniskā apkope ir tikpat svarīga kā cilvēkiem regulāras Vese***as pārbaudes,” norāda Luiks. “Ja automobilim ir veikta pastāvīga tehniskā apkope, tā īpašnieks var būt pārliecināts, ka var braukt droši, vienlaikus maksimāli palielinot tālākpārdošanas vērtību. Mēs iesakām lietotu un vecāku automobiļu tehnisko apkopi veikt pilnvarotā pārstāvniecībā, jo tikai tā var nodrošināt rūpnīcas standartiem atbilstošu kvalitāti.”

Luiks piebilda, ka daudzi cilvēki maldīgi uzskata, ka automobiļa tehniskā apkope nozīmē tikai eļļas un eļļas filtra maiņu, bet visu citu var paveikt pēc nepieciešamības, tas ir, tad, kad jau ir pamanāma problēma. “Nepietiekama apkope vai nekvalitatīvs remonts var nodarīt automobilim lielu kaitējumu, pat nopietnu negadījumu risku,” atzīmēja Luiks, “savukārt, apkopts automobilis sniedz tā īpašniekam drošības sajūtu un kopumā uzlabo ceļu satiksmes drošību – jo vairāk automobiļu ir veikta tehniskā apkope pilnvarotās pārstāvniecībās, jo augstāka ir drošība uz ceļiem un ielās.”

Leave a Comment