Cepta vistas fileja ar sieru
Tev būs nepieciešams kastrolis (derēs arī jebkāda dziļā panna) un šādas sastāvdaļas:
- 1 ēd. k. olīveļļas
- 4 vistas filejas
- sāls un pipari pēc garšas
- 1 neliels sīpols, kas jau iepriekš sagriezts kubiciņos
- 1 sasmalcināta ķiploku daiviņa
- 450 g makaronu (vēlams “Penne” makaroni)
- 2,5 glāzes vistas buljona
- 40 g sagrieztu konservētu tomātu
- 1 glāze sarīvēta mocarellas siera
- ½ glāze sarīvēta parmezānas siera
- 1 ēd. k. itāļu zaļumu (oregano, baziliks, ķiploki, sīpoli, pupumētras un citronzāles)
- 4 glāzes sasmalcinātu spinātu
Lasi vēl: Diētiskās kabaču un burkānu kotletes – drīkst ēst pat pirms gulētiešanas!
PAGATAVOŠANA:
1. Vistas filejas gabalus apcep olīveļļā. Pievieno sāli, piparus un uz vidējas uguns cep līdz tās gatavas (3 – 4 minūtes no katras puses), bet pēc tam liec vistas fileju uz atsevišķa trauka.
2. Tad pannā liec sagrieztos sīpolus un sasmalcinātos ķiplokus, cep 3 minūtes.
3. Pievieno klāt makaronus un tomātus, aplej visu ar vistas buljonu un pievieno garšvielas. Liec pa virsu vāciņu un ļauj ēdienam 15 minūtes sutināties uz lēnas uguns. Ja vēlies pievienot itāļu zaļumus un spinātus, tad šis ir īstais brīdis to darīt!
4. Noņem vāciņu un pa virsu makaroniem liec vistas filejas gabalus, apberot to visu ar divu veidu rīvētajiem sieriem. Liec atpakaļ vāku un gatavo vēl 10 – 15 minūtes. Tiklīdz kā siers būs pilnībā izkusis, vari ēdienu ņemt nost no uguns. Gatavs!
Varat aplūkot arī šīs receptes video:
Lieliska maltīte, ko iespējams pagatavot arī cepeškrāsnī! Noteikti pastāstiet par šo recepti arī citiem, lai viņi izbauda patiesi gardu ēdienu!