Tūriste nolec no balkona, lai glābtos no vīrieša, ar kuru iepazinās vietnē “Tinder”

Tiesa noklausījās audioierakstu, kuru veicis Tostijs – tajā dzirdams strīds un Vraitas nokrišana no balkona.

Keša kungs apgalvo, ka Tostijs saniknojies pēc tam, kad Vraita viņa virzienā metusi dekoratīvos akmeņus. Vraitas māte Beta Vraita nespēja izturēt emocionālo spriedzi tiesas laikā, dzirdot ka Tostijs žņaudzis viņas meitu un nodarījis viņai fiziskas sāpes.

Gable Tostee was flanked by his parents and lawyers as he entered Brisbane Supreme Court today for the first day of his murder trial

Ierakstā Tostijs dzirdams sakām: “Tev paveicās, ka neesmu pārsviedis tevi pāri balkona margām, tu psihopātiskā k**e. Tu nevāksi nekādas mantas, vienkārši dosies prom un viss. Ja mēģināsi ko izdarīt, es tevi piebeigšu, dzirdi, es tevi piebeigšu – vai saprati?”

Tad Tostijs izgrūda Vraitu uz balkona un aizvēra ciet stikla durvis uz apartamentiem – vienīgais veids, kā izbēgt no viņa nagiem, bija mēģināt pa balkona konstrukcijām nokāpt stāvu zemāk.

Kešs informēja, ka Tostiju apsūdzēs cilvēka iebiedēšanā, jo viņš tūristei licis domāt, ka tā ir viņas vienīgā izeja šajā situācijā.

Tostee is accused of killing Warriena Tagpuno Wright (pictured) in 2014 after they met on the dating app Tinder while she was visiting Australia

Tiesas žūrija trīspadsmit cilvēku sastāvā noklausījās ierakstu, kurā Vraita dzirdama kliedzot “nē, nē, nē, laid mani prom”, 15 sekundes pirms viņa nokrita no Tostija balkona. Vraita uz divām nedēļām ieradās Austrālijā, lai apmeklētu draudzenes kāzas – ceļojuma beigās viņa satika Tostiju. Sievieti mirušu atrada augstceltnes “Avalon Apartments” pakājē Sērfotāju Paradīzē 2014. gada 8. augustā. Viņa nokrita no 14. stāvā esošā balkona.

Vraita advokāts Sauls Holts tiesu informēja par to, ka pēc kopīgas alkohola lietošanas abi konfliktā iesaistītie kļuva agresīvi un nesavaldīgi. Tostijs Vraitu ieslēdzis uz balkona, lai viņa nomierinātos. Holts papildina, ka Tostijs nav žņaudzis Vraitu, tā vietā viņš izmantojis savas tiesības “izmantot spēku saprāta robežās”, lai aizsargātu sevi un savu īpašumu.

Gable Tostee pictured arriving at Brisbane Supreme Court today ahead of his trial

Holts tupina: “Viņa atradās ārā, bet viņš iekšā, un starp viņiem bija aizslēgtas durvis. Tas, kas notika tālāk, ne tuvu neatbilst Slep**vībai.”

Zināms, ka pēc tam, kad Vraita nokritusi no balkona, Tostijs mēģināja sazvanīt savu tēvu un advokātu. Vienu stāvu zemāk dzīvojošā Gabriela Koljēra-Vīdnere paskaidroja tiesnešiem, ka pamodusies aptuveni plkst. 2.00, jo dzirdējusi mēbeļu plīšanu. Viņa izdzirdēja sievieti kliedzam”nē, nē, nē” un palūkojās uz balkona pusi, kur ieraudzījusi karājamies Vraitas kājas.

The court heard detailed audio on Monday of the pair arguing, as well as a photo re-enactment of Ms Wright's last moments dangling from Tostee's balcony (pictured)

Koljēra-Vīdnere turpina “Es sastingu un tad ķermenis atsitās pret mana balkona margām. Es iekliedzos un dzirdēju vēl kādu iekliedzamies. Domāju, ka tā bija Vraita. Es pieskrēju pie balkona margām un pārliecos tām pāri, Vraitas ķermenis nekustīgi gulēja zemē.” Kaimiņiene uzreiz izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Police photograph of Gable Tostee's 14th floor Surfers Paradise apartment in the Gold Coast 

Pēc notikušā ieradās Pol***ja, kas ievāca nepieciešamos materiālus, kā arī piefiksēja lietu stāvokli Tostija dzīvoklī. Plānots, ka tiesas noklausīšanās noritēs no septiņām līdz astoņām dienām, kuru laikā taps skaidrs galīgais spriedums.

Prosecutors claim Ms Wright threw decorative rocks at Tostee, which angered him 

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment