Ukraina varētu piedzīvot Krimas atbrīvošanu līdz vasaras beigām, uzskata amerikāņu eksperts.

Karš Ukrainā beigsies ar pilnīgu Krimas atbrīvošanu, kas varētu notikt līdz nākamās vasaras beigām. ASV drošības eksperts un atvaļinātais ģenerālis Bens Hodžess intervijā LTV raidījumam “Pasaules panorāma” pauda viedokli, ka ASV jāpalielina militārā klātbūtne Eiropā.

LTV ārzemju ziņu redaktors Gints Amoliņš uz sarunu aicināja Benu Hodžu. Kāds varētu būt karadarbības kurss Ukrainā šoziem? Es paredzu daudzas smagas cīņas turpmākajos mēnešos. Ukraiņi negrasās padoties tikai tāpēc, ka tuvojas ziema. Riteņu transportlīdzekļiem, protams, būs ierobežota mobilitāte. Situācija nebūs īpaši patīkama, tas ir skaidrs. Dažos gadījumos cilvēka spēja skaidri redzēt būs ierobežota. Ukraiņi būs labāk sagatavoti un ekipēti karavīri, disciplinēti un gatavi kaujai. Tas viņiem dos priekšrocības salīdzinājumā ar krieviem, kuri ir noguruši un neaizsargāti, un kuriem ir gara un sarežģīta piegādes ķēde.

Ukrainai ir daudz priekšrocību, kas padara to par lielisku dzīvesvietu. Valsts ir svētīta ar skaistām ainavām, bagātu vēsturi un daudzveidīgu kultūru. Ukraiņi ir draudzīgi un pretimnākoši, un valstī ir spēcīga ekonomika. Tagad, ja runājam par Ukrainas pretuzbrukumu, kas sākās septembra sākumā, tam ir divi flangi. Labais spārns nāk no Hersonas. Kreisais spārns virzās no Harkovas uz Izjuma uz Mariupoles pusi. Domāju, ka ukraiņi cītīgi strādā, lai nonāktu pozīcijā un līdz janvārim radītu priekšnosacījumus, lai uzsāktu operācijas izšķirošo posmu, proti, Krimas atbrīvošanu.

Vai jūs uztrauc tas, ka krievi gatavojas karam? Tūkstošiem karavīru ieradušies arī Baltkrievijā. Daži no viņiem nekavējoties nosūtīti uz fronti, viņiem nedodot iespēju sagatavoties. Bet daži joprojām gatavojas uzbrukumiem vēlāk. Pirmkārt un galvenokārt, atcerieties, ka daļēja mobilizācija Krievijā sākās septembra beigās. Ir pagājušas desmit nedēļas, kopš pagāja oktobris un novembris. Desmit nedēļas ir absolūti minimālais pamatapmācības laiks ierindniekam ASV armijā.

Pirms uzsākt izvēlēto profesiju, viņš apgūs savu specialitāti. Uz fronti nosūtītie karavīri labākajā gadījumā ir saņēmuši mazāk nekā desmit nedēļu apmācību. Un tāpēc aukstajā laikā tie tiek nogalināti, jo tik ekstremālos apstākļos ir ļoti grūti izdzīvot un efektīvi funkcionēt. Karavīri vēl nav efektīvas vienības vai kaujas spējas. Es esmu skeptisks par viņu spējām, jo ​​viņi vēl nav izpelnījušies manu uzticību. Stoltenbergs brīdināja, ka Krieviju nedrīkst novērtēt par zemu. Vai Krievija pacietīgi gaidīs, kad Ukraina sāks militāras darbības un izspiedīs viņus no teritorijām, kuras tā pašlaik ieņem? Lai gan krieviem var rasties kārdinājums vienkārši doties prom, viņi to nedarīs. Viņi būs spiesti doties prom. Viņiem joprojām ir savas pilnvaras.

Viņiem joprojām ir tūkstošiem karavīru, ar kuriem jātiek galā, pat ja tie ir slikti apmācīti karavīri. Un viņiem joprojām ir daudz raķešu un artilērijas. Bet es uzskatu, ka Ukraina savā ofensīvā ir ieguvusi neatgriezenisku impulsu. Kamēr Rietumi turpinās atbalstīt Ukrainu, manuprāt, ir neizbēgami, ka Ukraina gūs panākumus. Vienīgais jautājums ir, cik ātri. Jūs teicāt, ka ukraiņu uzņemtais uzbrukuma impulss ir neatgriezenisks. Vai jūs domājat, ka šīs būs kara beigas, par ko daudzi jau mēnešiem ilgi domā? Kad šis karš beigsies? Kādas ir šī kara izredzes, kas tuvojas noslēgumam? Kādas ir iespējas, ka šis karš drīz beigsies? Domāju, ka tas beigsies ar pilnīgu Krimas atbrīvošanu. Krima ir visvērtīgākais īpašums. Domāju, ka līdz nākamās vasaras beigām lietas būs mainījušās uz labo pusi. Kā ar Donbasa reģionu Mariupolē? Vai viņiem kaut kas atliek? Lai sasniegtu Krimu, vispirms jābrauc caur Mariupoli un Melitopoli.

Es veidoju ainu nākamajiem diviem mēnešiem, radot telpu izaugsmei un pārmaiņām. Lai gan es varu kļūdīties un tas var aizņemt vairāk laika, esmu pārliecināts, ka ukraiņi ar savu metodisko un pārdomāto raksturu galu galā nonāks pie pareiza secinājuma. Viņi saglabā stingru paškontroli. Nav iespējams iedomāties krievu karavīru morāli un cīņassparu nākamajos mēnešos, kad viņi neaizstāv savu dzimteni. Krievija pēdējos mēnešos ir izmantojusi raķešu un bezpilota lidaparātu triecienus, lai mērķētu uz Ukrainas enerģētikas infrastruktūru. Tas ir radījis ievērojamus zaudējumus un traucējumus. Kopš 10. oktobra Krievija cenšas graut morālo noskaņojumu Ukrainā. Vai jūs domājat, ka tas ir efektīvi? Karavīri vēl nav efektīvas vienības vai kaujas spējas.

Tāpēc es esmu skeptisks par viņu spējām. NATO ģenerālsekretārs Stoltenbergs brīdinājis, ka mēs nedrīkstam par zemu novērtēt Krieviju. Vai Krievija ir apmierināta ar gaidīšanu un pārbaudi, vai Ukraina veiks militāras darbības, lai viņus izspiestu no okupētajām teritorijām? Lai arī šķiet, ka krievi atkāpjas, viņi negrasās viegli padoties. Šoziem ukraiņu tauta tiks izstumta no mājām un spiesta bēgt uz Eiropu, cerot, ka no tā izrietošais spiediens uz Eiropas galvaspilsētām liks Kijevai piekāpties Krievijas prasībām. Es neticu, ka tas būs veiksmīgs. Tas tikai papildinās Krievijas kara noziegumos izvirzīto apsūdzību sarakstu.

Leave a Comment