Tā kā Putins sistemātiski iznīcina katru politisko alternatīvu, paliek tikai daži disidenti. Tādējādi krievu tautai nekas cits neatliek, kā pakļauties viņa varai. Tā izsakās krievu politologs

Paredzams, ka Krievijas pazīstamākā opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks Iļja Jašins tiks tiesāts. Putina kritiķi un Ukrainas kara pretinieku Pol***ja vairākkārt aizturējusi par miermīlīgu protestu. Tā vai citādi, arī ar viltus krimināllietām, Krievija atrod veidus, kā apklusināt politiskos oponentus. Politologs Dmitrijs Oreškins, kurš saprot vajāto nožēlojamo stāvokli un nācies patverties, atzīst, ka opozīcija Krievijā ir iznīcināta. Kremlis turpina norēķināties, palikuši tikai daži disidenti.

Kremlis ir cītīgi strādājis, lai likvidētu jebkādu opozīciju Krievijā. Šajā valstī nav politisko partiju, kas darbojas neatkarīgi viena no otras, nav brīvu un godīgu vēlēšanu, un nav neviena parlamenta, kas būtu atbildīgs cilvēkiem, kuri par to balsoja. Parlaments ir tik stiprs, cik stiprs ir tā vājākais vēlētājs. Un tas vēlētājs, sēžot Kremlī, atdod savu balsi. Ja vēlaties būt parlamentā, jums vajadzēs attīstīt simpātijas pret Vladimiru Putinu. Ja paskatās uz pašreizējo Krievijas politikas stāvokli, jūs redzēsit, ka vienīgais atbildīgais ir Vladimirs Putins. Tie, kas politiskās varas ziņā paceļas pāri Putinam, tiek uzskatīti par draudiem, un ar tiem attiecīgi izturas.

Krievijā nav tādas lietas kā opozīcija. Palikušas tikai gruveši un gruveši,” skumji atzina Oreškins. Maskavas centrā nogalināts Boriss Ņemcovs. Mihails Hodorkovskis ilgu laiku tika turēts cietumā, bet vēlāk pārvests uz ārzemēm. Vladimirs Kara-Murza atgriezies no ārzemēm un tagad atrodas apcietinājumā par “nodevību”. Kremļa ievērojamākais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs ir atveseļojies no saindēšanās Vācijā un atgriezies dzimtenē. Tagad viņš atrodas cietumā saskaņā ar stingru režīmu. Putins nolaupa Navaļnijam labākos dzīves gadus, turot viņu cietumā. Tas sagrauj viņa psihi. Tā nav tikai Navaļnija, bet arī mūsu visu problēma.

Tā ir Krievijas problēma, jo Krievijai tiek atņemta alternatīva. Krievija meklē alternatīvu. Tā saprot, ka Putins ir strupceļā. Arvien vairāk cilvēku to saprot. Protams, ne visa Krievija. Vai ir kāds cits veids? Visas pārējās iespējas ir izsmeltas. Cilvēki tagad ir bez izvēles. No tautas tiek gaidīts atbalsts visam, ko dara Vladimirs Putins, neatkarīgi no sekām. Šis politologs uzskata, ka Putins ir novedis valsti apkaunojošā strupceļā.

Dažiem opozīcijas pārstāvjiem, piemēram, Dmitrijam Gudkovam, paveicās pēdējā brīdī aizbēgt uz Bulgāriju. Es braucu prom no cietuma, praktiski brīvs. Ja es tagad dzīvotu Krievijā, es nebūtu brīvs. Pirms gada abas ar tanti bijām arestētas. Manu tanti sagrāba kā ķīlnieci, un es paliku aiz muguras. Viņa ir noteiktā vecumā. Pēc divām izolācijā pavadītām dienām Petrovkā viņai tagad ir aizliegts izbraukt no valsts. Sapratu, ka man jādodas prom, jo ​​palikšana nozīmētu vai nu cietumu, vai piespiedu emigrāciju,” sacīja Gudkovs. Viņš izvēlējās emigrēt, kas dod iespēju būt brīvam kopā ar ģimeni un tagad vērot no droša attāluma.

Kas notiek š.g. Krieviju ir grūti pateikt, un daudz kas ir paslēpts. Krievijā notiekošais ir noslēpumu tīts. Šogad, pēc OVDinfo cilvēktiesību projekta datiem, visa gada laikā bijusi tikai viena diena, kad valstī neviens nav aizturēts vai arestēts, sacīja Gudkovs. Arī Putina pretiniekiem, kuri vēl nav ieslodzīti cietumā vai nav pametuši Krieviju, ir ierobežotas iespējas brīvi izteikties. Bijušais Gudkova līdzgaitnieks Viktors Vorobjovs – reģionālais deputāts no Komi Krievijas ziemeļos – pasludināts par tā saukto “ārvalstu aģentu”. Krievijas armija ir vairākkārt diskreditēta ar nepatiesu informāciju un propagandu. Viņš nedrīkstēja strādāt arī tad, kad viņš bija mēra amatā. Viņam darbam bija vajadzīgs tikai rakstāmgalds, telefons un krēsls. Un dažiem palika tikai mazākie resursi. Viņu nevajadzēja likt cietumā, jo viņš nevarēja pildīt mēra pienākumus. Līdzīgā situācijā lielākā daļa cilvēku būtu padevušies, taču Roizmans ir spēcīgs un turpināja strādāt. Pēc Oreškina domām, viņš ir pazīstams, mīlēts un cienīts pilsētā savas politiskās kompetences dēļ. Tie, kas meklē taisnību, nedrīkst gaidīt, ka to atradīs tiesu sistēmā. Oreškins norādīja, ka pēdējais neatkarīgais Satversmes tiesas tiesnesis Konstantīns Aranovskis bija spiests atkāpties pēc tam, kad pirms diviem gadiem izteicās pret likuma grozījumiem, kas ļāva Putinam palikt amatā vēl vienu termiņu.

Tiesas rezultāts Jašina lietā ir iepriekš paredzams. Konstitucionālā tiesa skatās Putinam mutē un atbalsta jebkuru viņa izvēli. Zemākās tiesas ir vēl jo vairāk. Jo Jašinu apsēdīsies. Sods, kas viņu sagaida, būs tāds, par ko lems cietumā. Nevis tāds, kam būtu jābūt pēc likuma un sirdsapziņas, kad tiesnesis ir neatkarīgs. Oreškins bija pārliecināts, ka tādu nākotni, kāda būs viņa valstij, viņam pa telefonu diktēs prezidenta administrācija. Vairums politikas analītiķu netic, ka Krievija piedzīvos straujas varas maiņas, un prognozē, ka paies vismaz vairāki gadi, līdz tās notiks. Lai gan šķiet, ka pirmās rudens pazīmes jau ir klāt. Neskatoties uz propagandu un teroru, ko varas iestādes veic pret pilsoņiem, cilvēku noskaņojumi mainās. Levadas socioloģijas centrs ziņo, ka, lai gan tas nevar efektīvi darboties kara laikā, lielākā daļa cilvēku (57%) joprojām atbalsta mieru, bet 36% ir par karu.

Man ir cerība uz jauno paaudzi. Viņi ir nākotne, un es ticu, ka viņi padarīs pasauli labāku. Jo starp jauniešiem 70% vēlas, lai šis karš beidzas,” sacīja Kremļa opozicionārs Gudkovs. Lai gan Oreškins atzīst, ka Krievijai nav galveno sastāvdaļu, kas nepieciešamas režīma maiņai, viņš apgalvo, ka ir nepieciešama masveida vilšanās, lai šāda transformācija notiktu. . Jābūt arī kontrelitei, kas ir vajadzīga, bet nepietiekama. Cilvēki, kuriem ir spējas izdomāt plānu šīs valsts glābšanai. Jau gadiem ilgi nav notikušas būtiskas izmaiņas Putina atbalstītāju skaitā, uzskata politologs. Pat tagad skaitļi paliek nemainīgi. Mazākā daļa cilvēku ir kritiski. Tikpat daudz cilvēku ir ļoti lojāli un atbalstoši. . Daudzi cilvēki valstī mēdz sekot līderim vai galvenajai grupai un joprojām uzskata Putinu par līderi.

Leave a Comment