Unikāls spogulis, kas var glābt Tavu dzīvību!

Neskaitot tikai to, ka tas atspoguļo tavas pievilcīgās aprises, drīz spoguļi varēs arī informēt tevi par to, kas slēpjas aiz ārienes.

Zinātnieku mērķis ir radīt spoguli, kas varēs tevi informēt par Vese***as risku, vienkārši nolasot informāciju no tavas sejas. Tas ir jauns pavērsiens preventīvajā Vese***as aprūpē, kas var palīdzēt atrast hroniskas Sli**bas, piemēram sirds Sli**bas.

Spogulīt, spogulīt…

Pie Wize Mirror, jeb viedā spoguļa izveides strādā zinātnieku konsorcijs un industrijas partneri no septiņām Eiropas valstīm. Šīs ierīces mērķis ir atpazīt kardiovaskulārās Sli**bas, ieskaitot sirdslēkmes un sirds Sli**bas, kas ir lielākais Nā*es cēlonis visā pasaulē. Šo slimību pirmo pazīmju atpazīšana ir labākās zāles kā mazināt to slogu uz cilvēka veselību, kā arī slimību agrīna identifikācija palīdz ārstēt hroniskas Sli**bas.

Šobrīd spogulis ir tikai izstrādes stadijā, lēni progresējot līdz prototipa izveidei. Lūk, ko iecerējuši tā izstrādātāji: Spoguļa kameras fiksētu ikdienā novērotās izmaiņas tavā sejā, lai identificētu stresu, bailes un Sli**bas. Attēli var tikt izmantoti arī, lai noteiktu skābekļa daudzumu cilvēka asinīs un pulsu, patiecoties ādas krāsas svārstībām, kas notiek pieplūstot asinīm.

Pilns 3D sejas skenētājs palīdzēs uzzināt, vai esi zaudējis svaru, vai to uzņēmis. Visbeidzot, sensori spēs sajust ķīmiskus savienojumus tavā elpā, lai noteiktu cik daudz esi izdzēris vai smēķējis.

Protams, to varēs izmantot arī matu sakārtošanai.

Veselīgu paradumu iedrošināšana

Pēc informācijas apkopošanas, Wize Mirror, kas darbosies kā skārienjūtīga datora virsma, attēlos rezultātu, kā arī informēs, cik veselīgs tu izskaties. Tas arī dos padomus Vese***as uzlabošanai.

Zinātnieku komanda cer, ka nākamgad varēs izmēģināt spoguli Francijā un Itālijā.

Avots: menshealth.co.uk

Leave a Comment