Uzmanību: 12 pazīmes tam, ka Tu dzer pārāk maz ūdens!

1. Jūs jūtat sausumu mutē

Tas ir pietiekami acīmredzams simptoms – atšķirībā no tā sekām. Protams, katru reizi, kad jūs saskarieties ar šo lipīgo, nepatīkamo sajūtu, jūs sniedzaties pēc jebkura šķidruma. Bet saldinātie dzērieni dod tikai īslaicīgu risinājumu lielai problēmai. Dzeramais ūdens mitrina gļotādu mutes dobumā un kaklā, un šis mitrums ir ilgnoturīgs.

2. Jums ir sausa āda

Āda – tas ir lielākais jūsu ķermeņa orgāns, kuram ir nepieciešama attiecīga mitrināšana. Sausa āda, tas ir pats pirmais atūdeņošanās simptoms, kas var novest pie nopietnām problēmām. Ūdens trūkums nozīmē to, ka trūkst sviedru, kas noved pie tā, ka organisms nespēj izvadīt netīrumus un taukus, ko izstrādā dienas gaitā. Pats vienkāršākais veids to novērst – dzert vairāk ūdens.

3. Jūs izjūtat milzīgas slāpes

Tas nav tas pats, kas sausums mutē. Jebkurš, kurš zin, kas ir paģiras, zinās ko nozīmē sajūta, ka nevar vien atdzerties ūdeni. Alkohols pilnībā atūdeņo jūsu organismu un smadzenes sāk padot ”SOS” signālu. Ieklausieties savā organismā – organisms zina, kas viņam ir nepieciešams.

4. Jūs jūtat sausumu acīs

Nepietiekama ūdens daudzuma rezultātā jūsu acis paliek sausas un ar asinīm pielietas (atkal variet atcerēties paģiras). Bez nepieciešamā ūdens daudzuma, jūsu asaru kanāli izžūst. Tas var radīt nopietnas sekas jūsu acīm, it sevišķi, ja jūs lietojat kontaktlēcas.

5. Jūs sajūtat sāpes locītavās

Jūsu locītavas un skrimšļu diski 80% sastāv no ūdens. Tas ir tāpēc, lai jūsu kauli nenorīvētos viens gar otru. Saglabājot mitruma balansu organismā, jūs sapratīsiet, ka jūsu locītavas nepiedzīvo šoku pie katras kustības – skrienot, lecot, vai tupoties.

6. Jūsu muskuļu masa samazinās

Arī jūsu muskuļi pārsvarā sastāv no ūdens. Tāpēc, jo mazāk ūdens ir organismā, jo mazāka ir muskuļu masa. Dzerts ūdeni pirms, pēc un treniņa laikā vajag ne tikai, lai justos komfortabli, bet arī, lai samazinātu sāpju un iekaisuma iespēju, kas ir saistītas ar fizisko piepūli.

7. Jūs ilgāk slimojat

Ūdens palīdz no organisma pastāvīgi izvadīt toksīnus. Tavs ķermenis strādā kā vienots mehānisms, lai izfiltrētu lieko, taču bez ūdens klātbūtnes tas nebūs iespējams. Ja orgāniem nebūs pietiekami daudz ūdens, tie sāks “uzsūkt” ūdeni, piemēram no asinīm. Savukārt tas novedīs pie jaunām problēmām.

8. Jūs jūtaties piekusis un miegains

Kad ķermenis sāk ”aizņemties” ūdeni no asinīm, atūdeņošanās noved pie skābekļa bada, kas netiek pietiekami piegādāts visiem orgāniem. Skābekļa trūkums vistiešākajā veidā izraisa nogurumu un miegainību. Tas nozīmē, ka ar katru rītu jūs celsieties arvien agrāk un agrāk un – un kafija pavisam drīz jums vairs nepalīdzēs.

9. Jūs izjūtat badu

Atūdeņojies organisms jums var sākt sūtīt izsalkuma signālus. Tas notiek kā dienā, tā arī naktī – jūs pēkšņi atmostaties un sajūtat nepārvaramu vēlmi iet pie ledusskapja. Pārtikas uzņemšana liks jūsu organismam strādāt, tā vietā, kad ūdens organismu attīra un piegādā, tik ļoti nepieciešamo ”degvielu” visiem orgāniem.

10. Jums ir problēmas ar gremošanu

Jau runājām par to, cik svarīgi ir mitrināt mutes gļotādu. Tāpat tas attiecas uz visu gremošanas sistēmu. Bez nepieciešamās mitrināšanas kuņģī mainās gļotu blīvums, kas ļauj kuņģa skābei nodarīt kaitējumu jūsu iekšējiem orgāniem. Kas parasti noved pie tā, ko mēs saucam par kuņģa dedzināšanu un grēmām.

11. Jums parādās priekšlaicīgas novecošanas simptomi

Ūdens daudzums, ko satur Tavs organisms, ar katru gadu kļūst arvien mazāks. Tādēļ, jo vecāka kļūsti, jo vairāk apzināti jādzer ūdens. Ārējās novecošanās pazīmes (kā jau iepriekš minēts – sausa āda, tātad vairāk krunciņu, sausums acīs) ir pamanāmas ātrāk. Toties ilgtermiņā Tu varēsi “izbaudīt”, kādas sekas ūdens trūkums atstāj uz iekšējo orgānu darbību. Lai mazinātu visus iespējamos riskus, ūdens dzeršanas režīms jāievēro visas dzīves garumā.

12. Jūs izlasījāt rakstu līdz šim punktam

Ja esi izlasījusi šo rakstu līdz šai vietai, tas nozīmē, ka nebiji īsti pārliecināta, vai ūdens glāze Tavās rokās ikdienā ir pietiekami bieži. Ja šāda doma ienāca prātā, tad vispareizāk – tūlīt dodies uz virtuvi un izdzer glāzi ūdens. Tas noteikti nekaitēs. Labāk vairāk nekā mazāk.

Avots:

Leave a Comment