Uzmanies! Ār*tniecības augus var arī pārdozēt!

majas-piparmetra-lidzeklis-pret-kukainiem

Piparmētra ir plaši pazīstams augs, ko mēdz pievienot pat konfektēm un atspirdzinošajiem dzērieniem. Taču tikai retais zina, ka cilvēkiem ar pazeminātu As**sspiedienu piparmētru lietot ilgstoši nav vēlams. Pazeminot venozo As**svadu tonusu, tā ,piemēram, var izprovocēt vēnu varikozi.

* Pret strutenēm ļoti jutīgas ir aknas. Individuālās nepanesības vai pārdozēšanas gadījumā šis augs ir spējīgs izraisīt toksisko hepatītu. Stipras pārdozēšanas gadījumā novērojama slikta dūša, vemšana un pat elpošanas centra paralīze.

* Toksiska iedarbība uz aknām un centrālo nervu sistēmu ir arī vaivariņiem. Pārdozēšanas gadījumā mēdz būt paaugstināta uzbudinātība, bet naktī miegā var mocīt murgi, uzmācīgi sapņi.

natres

Lasi vēl: Iedzer šo dabīgo ārstniecības līdzekli vienreiz gadā, un tev vairs nebūs jāraizējas par slimošanu!

* Nātres, ja tās nepārtraukti tiek lietotas ilgu laiku, spēj izprovocēt tromboflebītu. Tāda pati blakus iedarbība nekontrolētas lietošanas gadījumā mēdz būt arī aronijām.

* Ilgāku laiku kakla skalošanai izmantojot ozola mizu, var pasliktināties oža, bet, lietojot lielās devās iekšķīgi – sākties vemšana.

* Avenes, kas ļoti garšo visiem, ilgstoši nav ieteicams lietot cilvēkiem, kuriem ir nieru iekaisums vai podagra.

Leave a Comment