Uzturs pret celulītu. 5 lietas, kas vienkārši jāzina!

Galvenie pretcelulīta uztura noteikumi

Zemāk minētā diēta jāievēro 6-9 mēnešus un šajā laikā cīņa ar celulītu veicama visās frontēs – ar speciālām ūdens procedūrām, masāžu un vingrojumiem.

1. Jāsamazina sāls, cukura un slikti šķīstošo tauku lietošana. Jāizmanto olīvu un sojas eļļa, cukura vietā jālieto medus un ievārījums, bet sāls vietā ēdienam var pievienot žāvētus un pulverī saberztus jūras kāpostus.

2. Jāatsakās no visām mākslīgajām pārtikas piedevām: cukura aizvietotājiem, konservantiem, pārtikas krāsvielām, mīklas irdinātājiem. Konservu vietā izmantojami mājās gatavotie sālījumi un marinējumi, gatavojot miltu ēdienus jāizmanto dabīgais raugs vai pārtikas soda.

Lasi arī: Katrai Zodiaka zīmei – savs skaistuma noslēpums. Uzzini savējo!

3. Līdz minimumam jāsamazina kafijas lietošana, pilnībā jāatsakās no alus un stipriem spirtotajiem dzērieniem, toties regulāri (3-4 reizes nedēļā) pie pusdienām vēlams izdzert glāzi sausā vai pussausā sarkanvīna.

4. Dienā izdzertā šķidruma daudzums jāsamazina līdz 6 glāzēm (šajā daudzumā ir iekļauti visi šķidrie ēdieni – sulas, zupas, piens u.c.). Lai vieglāk šādu ierobežojumu būtu izturēt, jāizvairās no produktiem un garšvielām, kas izraisa slāpes. Pēc ēšanas var sūkāt piparmētru konfektes vai košļāt košļājamo gumiju ar piparmētru garšu.

5. Vairāk jāēd svaigo dārzeņu salāti, bet augļus var lietot ne ātrāk kā stundu pēc maltītes.

Leave a Comment