Uzzini kā apceļot visu pasauli teju BEZ maksas! Šis vīrietis to ir “atkodis”

Pagājušajā mēnesī Bena Šlapiga Instagram lapā bija redzams, ka viņš izlido no Pekinas, malko kafiju un ēd kūku Vācijā un izbauda krāšņo Losandželosas panorāmu no Mulholandas ceļa.

Pagājušogad, kas beidzās Šlapiga nomas līgums, viņš sapakoja visu savu iedzīvi pāris čemodānos un uzsāka lidot apkārt pasaulei, tas bija viņa pilna laika darbs. Izmantojot savas eksperta zināšanas par aviosabiedrību atlīdzības programmām, viņš lido gandrīz bez maksas.

„Man ir ļoti paveicies, ka daru to, kas man patīk,” saka Šlapigs. „Lidmašīna ir mana guļamistaba. Tā ir mans ofiss un tā ir mana rotaļistaba.”

14 15 16

Šlapigs ir „Hobijistu” kopienas dalībnieks, šie cilvēki pārspēj gudrībā aviosabiedrību atlīdzības programmas jau dekādēm ilgi, izmantojot biežā lidotāja priekšrocības un kļūdas aviosabiedrību biļešu algoritmos, lai saņemtu lidojumu biļetes par velti.

Šlapigs ir bijis šīs kopienas biedrs jau no 13 gadu vecuma, kad viņš atklāja mājaslapu Flyer Talk un sāka apgūt šīs profesijas trikus, lasot interneta diskusijas.

Viņa tēvs, Arno atzina: „Tas bija interesants hobijs jaunam zēnam. Es viņam teicu, lai viņš tā tik turpina. Tas taču ir daudz labāk kā pīpēt marihuānu.”

Šlapigs pateicas saviem vecākiem par pārsteidzošo labvēlību, ļaujot viņam attīstīt savu hobiju, pēc tam kad viņa brālis 14 gadu vecumā gāja bojā slēpojot ar ūdensslēpēm.

17 18 20 21 22 23 24 25

Šlapigs vēl apmeklēja bērnudārzu, kad viņa vecāko brāli notrieca piedzēries vīrietis laivā.

Ar viņa vecāku atbalsta palīdzību, viņš bija pirmais Hobijists, kuram 16 gadu vecumā, viena ceļojuma laikā izdevās šķērsot Kluso okeānu sešas reizes (No Čikāgas uz Osaku, tālāk uz Sanfrancisko, tas uz Seulu un atkal atpakaļ).

26 27

28

Šobrīd, pēc viņa aprēķiniem, viņš debesīs pavada aptuveni sešas stundas dienā, un, kad viņš atrodas uz zemes, viņš mitinās vislabākajās pieczvaigžņu viesnīcās.

„Pasaule ir tik liela, es varu turpināt lidot vēl ilgi,” apgalvo Šlapigs. „Tajā pat laikā, šie ceļojumi man liek apzināties, cik pasaule tomēr ir maza.”

Kā Bens Šlapigs lido par velti

Tiem, kurus interesē kā viņam izdodas dzīvot šādu dzīvesveidu, atbilde ir pavisam vienkāršā – jānopelna vairāk lidmašīnas jūdžu nekā tu iztērē.

Lielākā daļa aviosabiedrību rotē ap domu, ka par katru iztērēto dolāru tev ir jāsaņem jūdze. Tomēr, vienmēr ir veidi kā sakrāt vairāk jūdžu izmantojot to pašu vienu dolāru, piemēram lidojumi, kuriem piemērotas ārkārtīgi lielas atlaides, kredītkaršu atlīdzības programmas un aviosabiedrību algoritmu kļūdas.

Kredītkaršu programmu un lidojumu partnerības izmantošana ir šī hobija pamats. Dažkārt Hobijisti ir izmantojuši sistēmu, lai nopirktu dolāra monētas un tad, nekavējoties samaksājuši ar tām kartes rēķinus – tā itkā nebūtu iztērēta nekāda nauda.

Hobijisti izmanto arī kļūdas aviosabiedrību interneta algoritmos, tas ir kad tāds, ko jebkurš kodētājs var atrast.

29

„Kāds mans draugs aviosabiedrību kodu var uzrakstīt divu stundu laikā,” kāds hobijists pastāstīja žurnālam. „Tās ir milzīgas kompānijas, kas neuzraksta vienkāršu kodu, lai dubultā pārbaudītu cenas. Tas mani pārsteidz.”

Ir svarīgi arī sasniegt lojālā lidotāja statusu kādā no lidsabiedrībām. Šlapigs kļuva par United Airlines lojālo klientu.

Mirklī, kad daži groza galvu par Šlapiga izmantotajām metodēm, viņš nesaskata tur neko sliktu.

„Fakts ir tāds, ka mēs lidsabiedrības uzveicam viņu pašu spēlē,” viņš pagājušogad paziņoja kāda no Hobijistu tikšanās reizēm. „Cilvēki, kas uztur šīs programmas ir idioti un mēs vienmēr būsim viņiem vienu soli priekšā.”

Un bezmaksas lidojumi ir aviosabiedrību pašu radīts monstrs. Ar 1979. gadā izdotu dokumentu, lidsabiedrības vairs nekontrolēja valsts, kura iepriekš sarežģīja biļešu cenu uzstādīšanu. Iepriekš katra vieta lidmašīnā maksāja konkrētu naudas summu, pēc brīvības saņemšanas, aviosabiedrības mainīja šīs cenas kā vien vēlējās – pēc klases, nedēļas dienas, lidojuma laika un tā cik laicīgi klienti iegādājās biļetes.

„Viņi iepriekš normālo aktivitāti padarīja par līdzīgu iešanai uz kazino,” saka Tims Vu, Kolumbijas biznesa skolas profesors. „no daudziem tiek izslaukta nauda. Tomēr, tā rada iespēju cilvēkiem ielauzties šajā sistēmā, viens no piemēriem ir Šlapigs. Viņi mēģina vajāt šos cilvēkus, kas iemācījušies apspēlēt viņu radīto sistēmu.”

Avots: www.dailymail.co.uk

Leave a Comment