Kārpas noņemšana un likvidēšana: Kā tikt vaļā no kārpām paša spēkiem

Kārpas noņemšana

Kārpas noņemšana un likvidēšana daudziem cilvēkiem ir sāpīga problēma. Kārpas bojā izskatu, rada sadzīviskas neērtības, un atsevišķās profesijās to iznīcināšanu var uzskatīt gandrīz vai par pienākumu.

Neviens taču negribēs, ka viņu apkalpo viesmīle, kam uz rokām neglīti veidojumi. Kāpēc rodas kārpas, un kā ar tām cīnīties.

 

Kārpas noņemšana un likvidēšana PADOMI

Kārpas nevajadzētu knaibīt un plēst, jo vīruss var izplatīties un sākt veidoties jaunas, palielināties esošās, vai arī šajā vietā attīstīties plakanšūnu vēzis.

Ap kārpu nav ieteicams siet diegu, kā nereti mēdz darīt. Iespējams, pārtraucot As**sriti, veidojums atmirs un nokritīs, bet šāda metode var radīt komplikācijas, piemēram, iekaisumu, un kārpa kļūt vēl lielāka.

 

Kārpas ir labdabīgi jaunveidojumi, kurus izraisa cilvēka papillomatozais vīruss, kas iekļūst ādā caur sīku skrambiņu vai plaisiņu. Ja organisma imunitāte nespēj pretoties, vīruss iedraudzējas ar ādas šūnām un liek tām vairoties pēc sava prāta, līdz izveidojas kārpas.

Pacienti visus jaunveidojumus uz ādas mēdz aplami dēvēt par kārpām. Prātīgāk būtu nevis uzreiz ķerties pie ārstēšanas, bet parādīt speciālistam, lai pārliecinātos, vai tās patiešām ir kārpas, –

iesaka “Vese***as centra 4” Estētiskās dermatoloģijas kl**ikas dermatoloģe Līga Jaceviča.

– Reizēm pašdarbība var izrādīties bīstama, piemēram, līdzīgi izskatās arī ādas bazālo šūnu karcinoma. To apstrādājot ar kārpām paredzētiem skābju preparātiem, ļaundabīgais process var progresēt.

 

Kārpas – kā tās iedzīvojas

Kārpās var iedzīvoties, sarokojoties ar vīrusa inficētu cilvēku, lietojot kopīgu dvieli vai pieskaroties viņa aiztiktajiem priekšmetiem, taču, ja ir pietiekami stipra imunitāte, tās nepielīp pat gadiem ilgā ciešā saskarsmē ar vīrusu. Visbiežāk kārpas veidojas bērniem, jo viņiem nav nostiprinājušās organisma aizsargspējas.

Ja uzmetusies kārpa, derētu to uzreiz iznīcināt, jo dažkārt no vienas mēdz izveidoties vesela saime, tomēr, kā skaidro daktere Jaceviča, katra ir atsevišķs veidojums, kuru apasiņo As**svadi. Tās nav savstarpēji savienotas ar sakņu sistēmu, kā pacienti nereti domā.

Lasi arī: Kā dabūt nost kārpas: droša un nesāpīga metode, kas palīdzēs

Ja āda ir kā nosēta ar kārpām, tas nozīmē, ka pienācis laiks stiprināt imunitāti ar ārstniecības augu tējām, ehinācijas un enzīmu preparātiem vai kā citādi, un tad nelūgtās viešņas, ļoti iespējams, pazudīs pašas no sevis.

 

Dažādas, bet visas nesmukas

Pastāv četri galvenie kārpu veidi. Visbiežāk izplatītas ir parastās kārpas, kas lielākoties uzmetas uz roku pirkstiem, ir izvirzītas virs ādas līmeņa un, lai sevi pasargātu, pārklātas ar cietu raga kārtiņu.

Plakanās kārpas, ko dēvē arī par juvenilajām, ir līdzīgas parastajām, taču mazāk paceltas. Tās mēdz koncentrēties uz sejas un plaukstu ārējām virsmām.

Pēdu kārpas neaug uz āru, bet ir izvietotas ādas līmenī un sagādā lielas ciešanas, jo ir grūti staigāt. Šos veidojumus var dabūt pludmalē, baseinā vai pirtī, jo, kad āda izmirkusi, ir vieglāk inficēties. Nereti tās jauc ar varžacīm – ādas sabiezējumiem, ko izraisa mehānisks kairinājums vietās, kur pastāvīgi spiež un berž apavi –, taču katrs no veidojumiem jāārstē atšķirīgi.

Dzimumorgānu kārpas, ko dēvē arī par kondilomām, parasti iegūst seksuāli transmisīvā ceļā. Šo veidojumu likvidēšana noteikti jāuztic speciālistam.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu metodes kā cīnīties ar kārpām

COMMENTS

Leave a Comment