Kārpas noņemšana un likvidēšana: Kā tikt vaļā no kārpām paša spēkiem

Kārpas noņemšana un likvidēšana – cīņa ar kārpām

Aptiekās pieejami dažādi līdzekļi kārpu nīdēšanai – šķidrais slāpeklis, salicilskābes, pienskābes un citu skābju maisījumi, strutenes sula –, taču cīņa ar nīstajiem veidojumiem būs jāturpina neatlaidīgi un ilgi.

 

Starp citu – par vienu no labākajām tautas metodēm cīņā ar kārpām tiek uzskatīta strutene un tās sula. Ir zināmi daudzi gadījumi, kad tieši ar šī auga palīdzību kārpas ir uzveiktas.

Ja ir vasara, vai rudens, un ziniet, kur struteni atrast, tad noteikti izmantojiet šo iespēju! Strutenei nogriez kātiņā mazu gabalu, lai no kāta sāk tecēt oranžīga sula, un tad kātiņu maigi spied uz kārpas, lai sula uz tās uzsūcas. Procedūru atkārto katru vakaru!

Ja uzmetušās tā sauktās mozaīkveida kārpas, cita pie citas un ļoti pārragotas, vispirms jālieto speciālas ziedes, kas noloba raga kārtiņu.

Skābes saturošie preparāti jāizmanto ļoti uzmanīgi, lai tie nenokļūtu uz veselajiem audiem. Apdegums iespējams arī no struteņu sulas. Kā atzīst Līga Jaceviča, daudzi mājas apstākļos cīņā ar kārpām zaudē un ir spiesti meklēt dermatologa palīdzību.

 

Kārpas noņemšana – krioterapija

Kārpu iznīcināšanas galvenā metode jo­projām ir krioterapija – saldēšana ar slāpekli, ko nereti kombinē ar skābju preparātiem. Elektrokoagulāciju jeb piededzināšanu un ķirurģisku izgriešanu izmanto retāk, jo šīs metodes ir sāpīgas un atstāj rētas.

Atsevišķas lielas kārpas var ārstēt ar ķirurģisko ogļskābo lāzeru, taču šī metode nav piemērota ikviena veidojuma likvidēšanai, kā nereti mēdz domāt. Tā ir sāpīga, dārga, un rezultāts var nebūt paliekošs. Ar tā sauktajiem As**svadu lāzeriem iespējams iznīcināt As**svadus, lai veidojums ietu bojā, bet arī šī metode neder visos gadījumos.

Lasi arī: Kā dabūt nost kārpas: droša un nesāpīga metode, kas palīdzēs

Ne vienmēr izdodas kārpas iznīcināt vienā reizē, it sevišķi uz pēdām, un reizēm nepieciešams apvienot dažādas metodes.

Daktere Jaceviča novērojusi, ka, izmantojot jebkuru ārstēšanas veidu, liela nozīme ir ticībai. Šķiet, daudzus maģiskos rituālus varētu skaidrot ar to, ka, nostiprinoties imunitātei, kārpas nereti pazūd pašas no sevis. Pacienti stāstījuši, ka kārpas vislabāk ārstēt dilstošā Mēnesī.

Lai nostiprinātu ārstēšanas rezultātu, pēc kārpu iznīcināšanas aptuveni mēnesi ieteicams lietot pretvīrusu krēmu un trīs mēnešus iekšķīgi imunitāti spēcinošus līdzekļus. Nevajag aizmirst: ja kārpas ir izārstētas, taču organisma aizsargspējas – joprojām vājas, tās var rasties atkārtoti.

 

Arī svarīgi: Šis brīnišķīgais paņēmiens uz visiem laikiem atbrīvos no jebkāda veida kārpām! Pārbaudīts! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Avots:

aLA

COMMENTS

Leave a Comment