Vai Tu zini, kas slēpjas slavenu apskates objektu otrā pusē?

liberty

Brīvības statuja, ASV

Daudzi zina, kā šī statuja izskatās no priekšpuses, kad tā, sveicot visus iebraucējus, ir pacēlusi savu labo roku ar lāpu tajā. Bet tikai nedaudzi zina un ir pamanījuši, ka statujas cirtas, kuras ir brīvi krītošas priekšpusē, aizmugurē ir saņemtas copē.

budhha

Buda, Japānā

 Amidas Budas bronzas statuja atrodas Kotokuin tempļa teritorijā, Japānā. Statujas priekšpuse ir valdzinoša, bet izrādās, ka tai “mugurā” ir divi lieli logi, kuri ir tikai praktisku apsvērumu dēļ, lai varētu to vēdināt un uzturēt labā kondīcijā.

sfinksa

Sfinksa, Ēģipte

Sfinksas cilvēkveidīgā seja un lauvas ķermeņa parasti ir galvenais uz ko koncentrējas tūristi. No aizmugures statuja izskatās kā akmeņu krāvums, kurā tik tikko var atpazīt slaveno statuju.

holivuda

Holivudas zīme, ASV

Tā ir viena no fotografētākajām vietām Losandželosā. Skats no Holivudas zīmes aizmugures ir neaprakstāms, pašam uzrakstam liekot nobālēt. Daudzi ir pārsteigti, ka tuvoties šim uzrakstam ir aizliegts. Tam apkārt ir žogs, novērošanas kameras un apsargi.

piramīdas dibens

Gizas piramīdas, Ēģipte

Ir viegli radīt iespaidu, ka, lai nokļūtu līdz piramīdām, ir jāmēro garš ceļš kamieļa mugurā. Tomēr patiesība ir citāda. Piramīdas atrodas ļoti netālu no pilsētas centra, kur ir visa rosība un pilsētas kņada.

jēzus

Jēzus Kristus, Brazīlija

Jēzus Kristus no šīs vietas redz visu, kas notiek Riodežaneiro pilsētā. Tūristi var piedzīvot to pašu skatu, ko Jēzus, jo, kā izrādās, tūristi ir apgādāti ar elektriskajiem eskalatoriem, kuri palīdz nokļūt līdz pašai augšai pat gausākajiem tūristiem.

niagāra

Niagāras ūdenskritums, Kanāda/ASV

 Visi to aplūko no priekšpuses vai no lejas, kad dodas izbraukt ar kuģīti. Bet patieso ūdenskrituma iespaidīgumu var apjaust, redzot to no augšas. Tas ir labi pazīstams kā ASV un Kanādas robeža.

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment