Vecāki bija pilnīgā neziņā, kādēļ meita kļuva paralizēta – iemesls draud mums visiem!

Sargiet sevi un tuviniekus: baismīgā video redzams, kā sākotnēji nezināma iemesla dēļ trīs gadus vecs bērns nespēj vairs nostāvēt kājās.

Kāds Oregonas štatā dzīvojošs pāris mēneša sākumā piedzīvoja pamatīgu šoku, no rīta konstatējot, ka viņu trīs gadus vecā meita pēkšņi zaudējusi spēju nostāties kājās. Tagad vecāki ir uzzinājuši, kāds ir bijis šīs paralīzes iemesls, un tas var draudēt ikvienam no mums!

Amanda Luisa 13. maijā savā Facebook kontā ievietoja As**is stindzinošu video materiālu, kurā viņas vīrs redzams, palīdzot piecelties kājās viņu trīs gadus vecajai, daļēji paralizētajai meitai. Apraksts liecina, ka pāra meitai Evelīnai pirmie simptomi parādījušies iepriekšējā vakarā – meitene nespēja pati ierāpties gultā. Nākamajā rītā pavērās vēl šaušalīgāks skats, jo iepriekš veselā un aktīvā meitene nespēja pati saviem spēkiem rāpot.

https://www.facebook.com/amanda.lewis.12764/videos/10213065382413051/

Luisi kļuva ļoti satraukti un viņi nekavējoties nofilmēja meitenes dīvainos simptomus pirms došanās uz Slim**cu. Par laimi, dežūrārsts arī iepriekš bija saskāries ar šāda veida gadījumiem – 15 gadu laikā viņš saskāries ar aptuveni desmit šādiem pacientiem. Ār*ts pārbaudīja meitenes skalpu un drīz vien atrada simptomu izraisītāju – galvvidū neviena nepamanīta bija piesūkusies ērce.

“Es jūtos tik nelāgi, ka nepamanīju ērci iepriekš, tomēr es nekad nebūtu iedomājusies, ka jāmeklē tāds sīks kukainis, kas spēj uz cilvēka veselību atstāt tik nopietnas sekas,” Amanda skaidro.

Lasi vēl: Kāds vīrietis atrada paralizētu trusēnu un deva viņam iespēju dzīvot!

Ērču izraisīta paralīze, lai arī tā ir reta parādība, visbiežāk skar bērnus līdz 10 gadu vecumam, ziņo ASV Laima Sli**bas nodibinājums. Paralīze iespējama gadījumos, kad ērču mātīte, kas gatavojas izdēt olas, piesūcas cilvēkam un ar savām siekalām As**sritē nogādā neirotoksīnus.

Pirmie ērču neirotoksīnu izraisītie simptomi ir nogurums, nejutība un sāpes muskuļos, nereti šīs pazīmes parādās tikai nedēļu pēc ērces piesūkšanās. Paralīze parasti no sākuma skar ekstremitātes, pēcāk arī seju un mēli. Ja Sli**ba netiek ārstēta, ērces izraisītā paralīze var būt letāla. Par laimi, atveseļošanās sākās uzreiz pēc ērces noņemšanas. Tā tas bija arī Evelīnas gadījumā.

Amanda vietnē Facebook ziņo:

Nu jau Evelīnai klājas daudz labāk. Viņa beidzot atgriezusies pie aktīva dzīvesveida.” Pēc nelāgās pieredzes Amanda savā Facebook lapā publicēja brīdinājumu citiem vecākiem – divu nedēļu laikā ar to dalījušies jau vairāk nekā 500 000 interneta lietotāji.

“Mēs ar vīru vēl joprojām esam šokēti par to, kas notika ar mūsu mazo meitiņu, un es priecājos, ka mēs nolēmām izplatīt internetā ar to saistīto informāciju. Kas tāds nenotiek pārlieku bieži, bet ja jūs bērniem vai mājdzīvniekiem konstatējat ekstremitāšu vājumu, nekavējoties meklējiet tiem piesūkušos ērci!” Amanda papildina.

Ja ieraugāt ērci, ārsti iesaka to noņemt no ķermeņa ar ērču izņemšanai paredzētu vai sliktākajā gadījumā parasto pinceti (tā nav jākarsē un jāmērc benzīnā). Brūce jādezinficē un jācenšas saskatīt, vai neparādās kādi neierasti simptomi. Ērci vēlams ievietot aizskrūvējamā burkā, no kuras tā nevar izbēgt, un nogādāt laboratorijā, lai pārbaudītu, vai tā nepārnēsā Sli**bas. Protams, daudz vienkāršāk ir potēties vismaz pret ērču encefalītu un, atrodoties pie dabas, sekot līdzi tam, vai kāds kukainis nenonāk uz ādas vai drēbēm. Ieteicams, dodoties ārā, izmantot kukaiņus atbaidošus sprejus un ziedes.

Avots: womansday.com

Leave a Comment