1. Paaugstina imunitāti
Ananāsu sula satur lielu daudzumu vitamīnu, šķiedrvielu un organisko skābju, kas padara ananāsu par neaizstājamu barības vielu avotu, turklāt tas paaugstina arī organisma izturību pret slimībām.
2. Stiprina kaulus
Ananāsu lietošana uzturā palīdzēs Jums nostiprināt kaulus, jo tie satur lielu daudzumu mangāna un kalcija. Izdzerot glāzi ananāsu sulas, Tu uzņem 73 % no ieteicamās mangāna diennakts devas.
3. Stiprina smaganas un zobus
Ananāsi satur ļoti lielu daudzumu C vitamīna, kas stiprina smaganas un zobus, tāpat ananāsu sula novērš arī aplikuma veidošanos un samazina periodonta slimības risku.
4. Palīdz pret locītavu sāpēm
Ja Tevi uztrauc locītavu sāpes, tad Tev noteikti uzturā ir jālieto arī ananāsi, jo tie satur fermentu, kas palīdz tikt galā ar šo problēmu, kā arī mazina iekaisumu un tūsku.
5. Vērtīgi sirdij
Lai samazinātu sirdslēkmju, insultu un citu sirds – asinsvadu slimību risku, vismaz pa retam Jums noteikti vajadzētu sevi palutināt ar šo gardo augli.
6. Samazina asinsspiedienu
Ananāsi satur kāliju, kas palīdz cīņā ar hipertoniju.
7. Uzlabo redzi
Visi taču zina, ka produkti ar augstu beta-karotīna un A vitamīna līmeni, ļoti labvēlīgi ietekmē mūsu acu veselību. Ananāss kā reiz ir tāds produkts, turklāt tas samazina arī redzes zuduma risku vecumdienās.
8. Uzlabo gremošanu
Ananāsi stimulē gremošanu, veicinot fermentatīvo kuņģa sulas aktivitāti, tāpēc svētku galdam vislabāk izvēlēties būtu tieši ananāsu sulu.