Vērtīgākās kakao īpašības: uzlabo ādas stāvokli un palīdz notievēt!

 

1. Lai gan kofeīna daudzums kakao ir salīdzinoši niecīgs, tas tomēr ir spējīgs arī uzlādēt ar enerģiju un uzmundrināt, tāpēc otrajā dienas pusē to nav ieteicams dzert.

dreamstime_xs_2171349

 

2. Kakao satur vērtīgas vielas, kas ir spējīgas uzlabot atmiņu, stimulē smadzeņu darbību un normalizē holesterīna līmeni asinīs.

 

3. Lielais cinka daudzums kakao sastāvā uzlabo ādas un matu stāvokli. Ir pierādīts, ka šī elementa deficīts palielina pusaudžu uzņēmību pret alkoholu un narkotikām.

17-Amazing-Benefits-Of-Cacao-For-Skin-Hair-And-Health

 

4. Kāds savienojums, ko var atrast tikti un vienīgi kakao pulverī, stimulē šūnu augšanu, veicina brūču dzīšanu un novērš grumbu rašanos, tāpēc arī to bieži vien pievieno atjauninošām sejas maskām.

 

Lasi vēl: Piparkūku kakao ar dedzinātiem zefīriem – ideāli piemērots drēgnajiem ziemas vakariem!

 

5. Tāpat kakao satur arī epikatehīnu, kas paaugstina vispārējo imunitāti. Šis savienojums palīdz novērst infarktu, insultu, diabētu un pat vēzi.

Heart-shape drawn into cocoa powder on plate

 

6. Pat neliela tasīte kakao var lieliski remdēt izsalkuma sajūtu. Neskatoties uz to, ka kaloriju saturs šajā produktā ir visnotaļ augsts, tas pilnīgi noteikti nepalielina ķermeņa svaru.

Countless-reasons-to-drink-another-cup-of-hot-cocoa-1

7. Kakao satur antioksidantus, magniju un ļoti daudz vitamīnu, tādēļ šis produkts ir īpaši ieteicams cilvēkiem, kuri ir vecāki par 40 gadiem.

 

Leave a Comment