Veselīga uztura principi, kas nemainās līdz ar modi; šis ir jāzina KATRAM!

uzturs1

* Ēdienkarte ir jādažādo, lai tā būtu daudzpusīga un ietvertu visas produktu grupas: graudaugus, dārzeņus, pākšaugus, augļus, gaļu, zivis, piena produktus un tikai nedaudz taukvielu un našķu.

* Jāsamazina taukvielu un tām bagātu produktu daudzums uzturā.

* Jāierobežo sāls un to saturošie produkti. Sāls vietā var izmantot dažādas garšvielas, kuru aromātiskajā buķetē sāls trūkums pat nebūs pamanāms.

Lasi arī: Veselīga uztura pamatprincipi. Padomi kā to ievērot un no kuriem produktiem izvairīties

* Saldumi jāēd reti un nedaudz. Vēlams ierobežot arī cukuru un to saturošos produktus.

* Priekšroka dodama pilngraudu produktiem, piemēram, pilngraudu maizei, savvaļas rīsiem, pilngraudu makaroniem.

* Iespējami vairāk jālieto dārzeņi un augļi.

* Jāsamazina gaļas un tās izstrādājumu daudzums un lietošanas biežums (ne biežāk kā 2-3 reizes nedēļā).

* Vismaz divas reizes nedēļā maltītei jāizvēlas zivis.

* Katru dienu jāizdzer divi trīs litri šķidruma, priekšroku dodot ūdenim.

* Ieteicamāk ir ēst biežāk, toties nedaudz.

Leave a Comment