* Ēdienkarte ir jādažādo, lai tā būtu daudzpusīga un ietvertu visas produktu grupas: graudaugus, dārzeņus, pākšaugus, augļus, gaļu, zivis, piena produktus un tikai nedaudz taukvielu un našķu.
* Jāsamazina taukvielu un tām bagātu produktu daudzums uzturā.
* Jāierobežo sāls un to saturošie produkti. Sāls vietā var izmantot dažādas garšvielas, kuru aromātiskajā buķetē sāls trūkums pat nebūs pamanāms.
Lasi arī: Veselīga uztura pamatprincipi. Padomi kā to ievērot un no kuriem produktiem izvairīties
* Saldumi jāēd reti un nedaudz. Vēlams ierobežot arī cukuru un to saturošos produktus.
* Priekšroka dodama pilngraudu produktiem, piemēram, pilngraudu maizei, savvaļas rīsiem, pilngraudu makaroniem.
* Iespējami vairāk jālieto dārzeņi un augļi.
* Jāsamazina gaļas un tās izstrādājumu daudzums un lietošanas biežums (ne biežāk kā 2-3 reizes nedēļā).
* Vismaz divas reizes nedēļā maltītei jāizvēlas zivis.
* Katru dienu jāizdzer divi trīs litri šķidruma, priekšroku dodot ūdenim.
* Ieteicamāk ir ēst biežāk, toties nedaudz.