Sastāvdaļas
5 – 6 banāni,
1 – 2 ēdamkarotes pūdercukura vai medus (pēc garšas),
ēdamkarote citrona sulas.
Pagatavošana.
Banānus notīra, sagriež ripiņās, ieliek trauciņā un sasaldē saldētavā (apmēram 4 – 6 stundas).
Sasalušos banānus liek blenderī, pievieno pūdercukuru un citrona sulu.
Blenderē visu līdz viendabīgai masai. Sākumā masa būs graudaina, neviendabīga, bet blendējot tā paliks viendabīga, gluda.
Pēc vēlmēm blenderī var pievienot šokolādi un riekstus vai kokosriekstu pienu.
Sakulto masu liek plastmasas traukā un ievieto saldētavā uz 3 – 4 stundām.
Pēc tam ar saldējuma karoti, kura iemērkta karstā ūdenī, veido saldējuma bumbiņas un liek trauciņos.
Rotā pēc vēlmēm – pārlej ar izkausētu šokolādi vai sīrupu, uzkaisa rīvētas šokolādes skaidiņas utt.
Labu apetīti!
Avots: