Šī viena lieta paaugstina krāpšanas iespējamību gan viņam, gan tev

Teksasas Tehnsiskās universitātes pētījumā noskaidrots, ka krāpšana ir iedzimta.

Tika veikta aptauja, kur cilvēkiem uzdeva jautājumus par viņu vecāku un viņu pašu neuzticības vēsturi. Gandrīz puse no respondentiem, kurus uzaudzinājuši neuzticīgi vecāki, atzina, ka ir krāpuši savu partneri – tātad pastāv divreiz lielāka iespējamība, ka viņi spers sānsoli, salīdzinājumā ar tiem, kas uzauguši uzticīgā ģimenē.

Tas nozīmē, ka vecāku attiecības var noteikt krāpšanas iespējamību, attiecību kvalitāti un personību, stāsta pētījuma autore Ph.D. Deina Vaizere (Dana Weiser).

Viņa uzskata, ka tendence mainīt partnerus ir daļēji iedzimta. Arī citi pētnieki atklājuši, ka ir iespējams mantot bioloģiskas iezīmes, piemēram, dopamīna receptoru, kas liek tiekties pēc vairākiem partneriem.

Vaizere uzskata, ka vecāki rada priekšstatu par attiecībām. Piemēram, ja tēvs nav bijis uzticīgs, varētu secināt, ka monogāmija ir nepamatota un neiespējama. Šis uzskats var kļūt par pašpiepildošu pareģojumu.

Ja jūsu (vai partneru) vecāki nemeklēja nevienu citu, tad nav pamata uztraukumam, jo neesat nolemti atkārtot viņu kļūdas, skaidro Vaizere.

Tikai jāņem vērā, kāda ir vecāku ietekme. Šī varētu būt laba iespēja kopā ar partneri apspriest, kādi ir jūsu viedokļi un pieņēmumi saistībā ar monogāmiju.

Svarīgi atcerēties, ka saistībā ar sānsoļiem ir vēl kāds noteicošais faktors, un to ir iespējams kontrolēt – tas, cik stipras ir jūsu attiecības. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā izvairīties no sānsoļiem, ir veltīt savu enerģiju sarunām, izklaidēm un kopīgiem piedzīvojumiem, meklējot kaut ko jaunu.

Avots: www.womenshealthmag.com

Leave a Comment