Viena no 2 māsām, kurām piespriests brutāls sods – publiska Iz**rošana, atklāti izstāsta par visu kā bija

 

„Kā gan mēs atgriezīsimies mājās vai mūsu ciemā? Ja mēs atgriezīsimies, viņi mums nodarīs pāri vai Iz**ros. Ja ne šodien, tad nākotnē tas noteikti notiks,” viņa pastāstīja. Zeltene.lv jau rakstīja par šokējošiem notikumiem Indijā, kur ciema padome pavēlēja par brāļa “grēkiem” Iz**rot 2 meitenes. 

„Jati nekad neaizmirst un viņi nepiedos šo apkaunojumu. Viņi vēlas atriebties. Nav nepareizi kādu mīlēt.”

Menakši un viņas jaunākā māsa, kopā ar ģimeni bija devusies uz kāzām, kas notika Deli. Viņām piezvanīja kaimiņi un brīdināja, ka viņas nedrīkst atgriezties ciemā.

Kaimiņš brīdināja, ka pašpasludinātā ciemata valde, Khap pančajāts, kura līderi ir Jatu kastas vīrieši, pavēlējuši, ka abas māsas ir jāIz**ro un, ka viņām kailām jādodas gājienā ar melnā krāsā nokrāsotām sejām, par sodu viņu brāļa rīcībai.

Meiteņu brālim, 25 gadus vecajam Ravi Kumaram no Dalit kastas, kas vēsturiski zināma kā „neaizskaramie”, aptuveni divus gadus ir attiecības ar 21 gadu veco Krišnu no Jatu kastas.

Kad abu jauniešu ģimenes atklāja šīs attiecības, viņi darīja visu iespējamo, lai turētu abus mīlniekus pa šķirtus.

Jaunieša vecākais brālis, kurš ir 28 gadus vecs un strādā policijā, uzreiz pateica brālim, ka šīs attiecības ir tūliņ pat jāizbeidz, jo viņi nekad nevarēs būt kopā. Tagad par neieklausīšanos brāļa vārdos, viņa māsām var nākties par to rūgti maksāt.

Par spīti tam, ka Krišnas vecāki zināja par jauno pāri, viņi tūliņ uzsāka piemērota vīra meklēšanu jaunajai meitenei, bet viņa atteicās precēties. Viņas vecāki vairākkārt piekāva meiteni un brīdināja Ravi.

Beigu beigās, Ravi Krišnai pateica, lai viņa piekāpjas vecāku vēlmēm un apprecas, jo viņai tā jādara. Viņa apprecējās, bet par spīti tam, viņa bija ļoti nelaimīga. Pret viņu izturējās kā pret kalponi.

Viņa pameta savas jaunās mājas un atgriezās ciemā, kur no jauna sāka satikties ar Ravi. Krišna pirms atgriešanās divas reizes slepeni bija nozudusi un atgriezusies ciemā pie Ravi, abas reizes, viņa par to tikusi piekauta.

Ravi vecākais brālis, Sumits pastāstīja: „Mēs likām Ravi saprast, ka tas ir bīstami, jo beigu beigās cietīs mūsu ģimene. Viņš saprata, ko dara, viņš zināja ar ko riskē, bet mīlestība darīja savu.”

„Kad viņš ir kopā ar to meiteni, viņš zaudē prātu, viņš nespēj savaldīties. Mēs tur esam bezspēcīgi. Viņa nākotne ir sabojāta un mūsu ģimenei draud briesmas.”

Krišnas ģimene bija tik saniknota par to, ka pāris kopā aizbēdzis, ka informējusi Pol***jas pārstāvjus, ka Ravi lieto narkotikas. Ravi ticis apcietināts Deli, maija beigās un kopš tā laika viņš ir ieslodzīts cietumā.

Menakši piemetināja: „Mans tēvs saņēma zvanu no kaimiņa, viņš teica, ka mēs nedrīkstam atgriezties ciemā, jo Jati vēlas atriebties mums.”

„Tas ir nepareizi, Mēs neko neesam nodarījušas, kādēļ gan būtu jāsoda mūs. Man brālis un Krišna mīl viens otru un viņi paši izlēma aizbēgt. Kādēļ mums ir jācieš?”

„Mēs neesam izgājušas ārā no mājas, ar to ir ļoti grūti sadzīvot. Cilvēki vēl joprojām dzīvo kastu sistēmās, tā ir visa ļaunuma sakne. Šobrīd man vairs nav nekādu cerību, mūsu nākotne ir sabojāta.”

Ģimene ir vērsusies Augstākajā tiesā, lūdzot aizsardzību un Sumits ir rakstījis vēstules premjerministram, galvenajam ministram un Cilvēktiesību komisijai, bet neviens nav atbildējis un sniedzis palīdzību.

Ravi varēja tikt atbrīvots no cietuma, samaksājot drošības naudu, tomēr, ģimene izvēlējās to neiemaksāt drošības naudu, jo viņš uz brīvām kājām nebūt nebūtu drošībā.

Ģimenes advokāts, Rauls Tiagi pastāstīja: „Mēs esam griezušies pēc palīdzības visās iespējamajās instancēs, bet neviens nav atsaucies, nekas netiek darīts lietas labā. Tagad mēs vērsīsimies Augstākajā tiesā.”

Leave a Comment