Viens svarīgs diētas nosacījums, kuru tu noteikti nedrīksti ignorēt!

Uzticies hormonu darbībai

Lielākā daļa cilvēku domā, ka panākumu atslēga svara zaudēšanā slēpjas lielāka kaloriju skaita sadedzināšanā, nekā uzņemts dienas laikā. Tomēr daļa no mums nemaz nezina, kādu lomu svara zaudēšanā spēlē mūsu hormoni.

Kāds gan tam sakars ar cukuru? Lietojot uzturā pārtiku ar paaugstinātu cukura daudzumu, aizkuņģa dziedzerim nākas ražot insulīnu, lai to pārstrādātu. Ja nepatērē saldinātus ēdienus lielos apjomos un tev nav ar metabolismu saistītas Vese***as problēmas, visticamāk, tu neko nejutīsi. Tomēr, patērējot izteikti lielu daudzumu cukura, aizkuņģa dziedzeris tiek pārslogots, jo tam jāspēj izdalīt milzīgs insulīna daudzums. Padarot to par ieradumu, tavas šūnas kļūs rezistentas pret insulīnu, tādējādi liekot celties As**sspiediena līmenim, tā rezultātā tu pieņemsies svarā.

Visbeidzot, krītoties cukura līmenim asinīs, tu jutīsies nogurusi un izsalkusi – cukura daudzums asinīs ir zems, tādēļ tiek aktivizēts grelīns, hormons, kas pārliecina ķermeni par to, ka tas ir ārkārtīgi izsalcis. Ja tava diēta saturēs pārāk lielu cukura daudzumu, nokļūsi apburtajā lokā.

Vislabākais, ko vari darīt, lai paātrinātu svara zaudēšanas procesu, izvairoties no ēstgribas uzliesmojumiem, ir lietot uzturā mazāk cukura.

Ja jau esmu iekļuvusi apburtajā lokā, kā no tā tikt ārā?

Tas var izklausīties visnotaļ traki, bet viena no efektīvākajām metodēm ir uz produktiem esošo uzturvērtību tabulu aplūkošana. Liela daļa cilvēku, kuri vēlas zaudēt svaru, nekad neizmanto šo metodi, un tā ir nozīmīga kļūda, jo mūsdienās ir daudz “veselīgu” produktu, kuri satur daudz apslēptā cukura. Sākotnēji nosakot cukura daudzumu produktos, tu spēsi samazināt tā daudzumu organismā. Iegaumē, ka 4 grami ir viena tējkarote cukura. Tagad limonāde šķitīs daudz nepievilcīgāka, zinot, ka tā satur 10 tējkarotes baltā cukura.

Der iegaumēt: ja ēdiens satur vairāk gramus cukura nekā olbaltumvielu, vai arī cukurs ir viens no pirmajām trim ēdiena sastāvdaļām, labāk izvēlēties tā vietā ko citu.

Svarīgākie faktori

Uzņemot mazāku daudzumu cukura tu sasniegsi svara zaudēšanas mērķus ātrāk divu iemeslu dēļ: mazāks cukura daudzums palīdzēs ķermenim saglabāt jutīgumu pret insulīnu, un tu izvairīsies no cukura līmeņa kāpumiem un kritumiem asinīs, kas noved pie bada sajūtas un vēlmes uzņemt papildus cukuru.

Patērējot mazāk cukura, tev izdosies zaudēt svaru, tu iegūsi izskatīga auguma aprises, nepavadot vairākas stundas sporta zālē.

Avots: thrillist.com

COMMENTS

Leave a Comment