Viņa hobijs viņu lēnām nogalināja – vīrieša Nā*e atklājusi mistiskas detaļas

61 gadu vecais vīrietis no Liverpūles spēlējis dūdas, pašam nezinot, ka tās ir pilnas ar bīstamām sēnītēm.

Vīrieti piemeklējis sauss klepus un elpas trūkums, viņam tika atklāts nopietns plaušu iekaisums, kas zināms kā hipersensitivitātes pneimonīts. Laika gaitā Sli**bas izpausmes pasliktinājās, 2014. gadā vīrietis tika nogādāts Slim**cā, kur vēlāk nomira.

Ār*tus šis gadījums toreiz atstājis neziņā. Tagad atklāts, ka dūdas bijušas ideāls patvērums sēnītēm, un tās izraisījušas vīrieša neparasto nāvi.

Anton Doherty, 50, plays the bagpipes outside the Islington home of Boris Johnson after voters in the UK backed the referendum campaign to leave the EU

Lietas atšķetinātāji ir definējuši terminu “dūdu plaušas” – lai arī iepriekš ieviesti termini “putnu mīļotāju plaušas”, “fermeru plaušas” un pat “burbuļvannas plaušas”, jo saslimšanu ar sēnīšu infekcijām var izraisīt daudzas šķietami nekaitīgas aktivitātes.

Ār*ti brīdina dūdu spēlētājus par to, ka mūzikas instrumenti noteikti jātīra, citādi pūšana tajos var izraisīt nāvējošas sekas.

Lasi vēl: traģ**ks stāsts par meiteni, kura nogalināja SEVI, mēģinot nobiedēt savu draugu

Ziemeļmančestras galvenās Slim**cas ārste, pētījuma autore, kura izmeklē šo gadījumu, pastāstīja žurnālistiem: “Mūziķiem jāapzinās, ko viņiem var nodarīt instruments, kurā savairojies pelējums un sēnītes, tās var izraisīt potenciāli letālu plaušu slimību.

Pūšamo instrumentu higiēna ir ļoti svarīga, mūziķiem šie instrumenti būtu regulāri jātīra.

Šo mūzikas instrumentu siltā, mitrā vide ir ideāla vairošanās vieta kaitīgiem organismiem. Ār*tiem būtu jāapzinās šādi riska faktori un jāinformē cilvēki par pūšamo instrumentu higiēnas ievērošanu.”

Kā izrādās, tas nav pirmais gadījums, kad cilvēks saslimst pēc pelējuma pārklātu dūdu spēlēšanas.

2013. gadā Glāzgovas Dūdu Spēles Koledža izdeva brīdinājumu pēc tam, kad pieredzējušais dūdu spēles instruktors Džons Šons nopietni saslima. Arī viņš juta vārgumu un elpas trūkumu.

Jāņem vērā, ka nav pamata panikas celšanai, jo šādi gadījumi ir salīdzinoši reti, tomēr tas nebūt nenozīmē, ka varam neievērot higiēnu, lai no tiem izvairītos.

Avots: mirror.co.uk

Leave a Comment