Viņa izstāsta savai vecmammai, ka vīrs viņu krāpa. Vecmamma liek viņai izdarīt šo!

grandmawoman1

 

„Pastāsti, ko tu šeit redzi?”

„Burkānus, olas un kafiju,” viņa atbildēja.

Vecmāmiņa pieveda viņu tuvāk un teica, lai viņa patausta burkānus. Viņa to izdarīja un ievēroja, ka tie ir mīksti. Tālāk, viņa mazmeitai lika nolobīt olu. Mazmeita ievēroja, ka ola ir cieti novārīta.

Galu galā, vecāmāte lika mazmeitai pagaršot kafiju. Viņa to pagaršoja, sakot, ka tā ir garšīga un aromātiska. Tad, mazmeita pajautāja: „Ko tas nozīmē, vecmāmiņ?”

Vecāmāte paskaidroja, ka katrs no šiem objektiem tika pakļauts vienādiem apstākļiem – verdoša ūdens iedarbībai. Katrs no tiem reaģēja citādi. Burkāns sākumā bija ciets un stingrs, bet pēc vārīšanas, tas kļuva mīksts un trausls. Ola bija trausla, to kopā saturēja tikai ārējā čaumala, bet pēc vārīšanas, tā kļuva cieta. Grauzdētās kafijas pupiņas šajā procesā bija unikālas, tās mainīja pašu verdošo ūdeni.

„Kurš no šiem esi tu?” vecmāte jautāja mazmeitai. „Kad grūtības pārkāpj tavam slieksnim, kā tu reaģēsi? Vai tu esi burkāns, ola vai kafijas pupiņas?”

Vai es esmu burkāns, kas sākumā ir stiprs, bet sāpes to padara vāju?

Vai es esmu ola, kurai sākumā ir trausla sirds, bet karstumā tā mainās? Vai man bija plūstošs gars, kas pēc tuvinieka Nā*es, šķiršanās, finansiālām grūtībām vai kāda cita pārbaudījuma ir necietinājusies un kļuvusi stīva? Vai mana čaula izskatās tāpat kā iepriekš, bet iekšpusē es esmu sīksta un ar nocietinātu sirdi?

Vai arī es esmu kafijas pupiņa? Tās maina karsto ūdeni, pašus apstākļus, kas rada sāpes.. Kad ūdens kļūst karsts, tās izdala aromātu un garšu. Ja tu esi kā kafijas pupiņa tad notiekot vissliktākajam, tu kļūsti labāka un maini apkārt notiekošo. Kad sit vistumšākā stunda un pārbaudījumi ir visgrūtākie, vai tu spēj pacelties augstākā līmenī?

Laimīgākajiem cilvēkiem ne vienmēr viss ir vislabākajā kārtībā, bet viņi spēj tikt galā ar visu, kas stājās viņu ceļā. Visspilgtākā nākotne būs tiem, kas spēs aizmirst pagātni, tu nevari doties uz priekšu dzīvē, līdz tu neesi atbrīvojies no pagātnes izgāšanās un sirdssāpēm.

Kad tu piedzimi, tu raudāji, bet visi pārējie priecājās. Dzīvo dzīvi tā, lai beigās tu smaidītu, bet visi apkārtējie raudātu.

Lasi arī: Četrdesmit Vangas pravietojumi pēc dzimšanas gada un mēneša. Unikāla tabula!

Iespējams, ka mēs esam līdzīgāki kafijai, nekā sākotnēji šķiet.

Avots: upmoments.com

Leave a Comment