Vīrietim divus gadus šķita, ka viņš audzē “kucēnus” – kas tie bija patiesībā?

Vīrietim nācās piedzīvot diezgan lielu šoku, kad izrādījās, ka viņa it kā audzētie divi kucēni patiesībā ir melnie lāči!

Šis vīrietis Vangs Kaiju audzēja “kucēnus” savā dzīvoklī Ķīnā – beigu beigās izrādījās, ka tie ir Āzijas melnie lāči.

PAY-Black-bears (2)  PAY-Black-bears

Šie lāči Ķīnā ir aizsargājamā suga, un to audzēšanai ir nepieciešama speciāla atļauja. Vangs stāstīja, ka šos lāčus viņam piedāvāja kāds amatnieks, kamēr Vangs devās ceļā uz Ķīnas dienvidu robežu ar Vjetnamu – kurš teica, ka tie ir divi kucēni.

Vangs apgalvo, ka saprata, ka šie dzīvnieki nav kucēni tikai tad, kad viņam tika atsūtīts paziņojums no vietējās savvaļas un mežsaimniecības iestādes. Šajā paziņojumā iedzīvotāji tika informēti par dažādām apdraudētajām sugām, ar kādām viņi var sastapties, kā arī par likumiem, kas regulē to aizsardzību.

Tajā brīdī Vangs saprata, ka viņš neaudzē kucēnus, bet divus Āzijas melnos lāčus, kuri pie tam ir otrās klases aizsargātākā suga. Viņš izlēma informēt iestādes par šo situāciju, lai neapdraudētu ne savu, ne citu cilvēku dzīvību.

Viņa stāsts tika uzklausīts – sākotnēji Vangs domāja, ka viņam nāksies sēdēt cietumā, tomēr tā viss nebeidzās – tagad divi veselīgie lāči ir nonākuši pavisam drošā vietā savai tālākajai dzīvei.

PAY-Black-bears (1)

Avots: www.mirror.co.uk

COMMENTS

  • <cite class="fn">ja?</cite>

    Jā, jā, LV arī dzērājšoferīši izdomā, ka uz viņiem šāva, tāpēc brauca dzērumā…..

Leave a Comment