Sastāvdaļas
- 1 kg vistas šķiņķīši bez kauliem
- 4-5 burkāni
- 2 sīpoli
- 1/2 gl ābolu etiķis
- 2-3 lauru lapas
- 4-5 smaržigo piparu graudiņi
- eļļa
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Burkānus notīrīt un sagriezt pabiezās ripiņās. Sīpolus notīrīt un sagriezt gredzenos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un burkānus. Pievieno vistas gaļu un apcept arī to. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārliet ar 1 gl ūdens, pievienot smaržīgos piparus, lauru lapas un sautēt uz nelielas uguns apm. 30 min. Pievienot etiķi, ļaut uzvārīties, izslēgt uguni un atdzesēt.
- Vistu ar visu katla saturu novietot ledusskapī uz 12 st.
- Pasniedz aukstu kā uzkodu ar svaigi maizi.
Porcijas : 4-6 porc
Avots: