Sastāvdaļas
Kotletēm:
- 500g vistas fileja
- 1 ola
- 2 maizes šķēles
- 70ml saldais krējums
- 1 ēd.k. Franču sinepes
- dilles
- sāls, pipari
- eļļa
- rīvmaize
- sausās garšvielas
Mērcei:
- 1/2 sarkanā paprika
- 2-3 gatavi tomāti
- dilles
- 1 neliels sīpols
- 1 ēd.k. adžika
- 1/2 laima sula
- sāls
Pagatavošana
- Maizi ielikt bļodā, pārliet ar saldo krējumu un ļaut tai uzbriest. Vistas fileju sasmalcināt, pievienot maizi, olu, sinepes, sasmalcinātas dilles, sāli un svaigi maltus piparus.
- Sagatavot panējumu. Rīvmaizi sajaukt atsevisķā bļodiņā ar garšveilām. Samitrināt rokas un izveidot nelielas kotletes. Katru kotleti apviļāt rīvmaizē. Kotletes cept uzkarsētā eļļā.
- Pagatavot mērci. Papriku, sīpolu un tomātus sagriezt smalkākos gabalos. Ar blendera palīdzību sasmalcināt, pievienot adžiku, laima sulu, smalki sakapātas dilles un sāli.
- Kotletes pasniedz ar svaigu tomātu mērci.
Porcijas : 4-6
Avots: