Sastāvdaļas
- 1,5 kg vistu stilbiņi
- 60ml ābolu sidrs
- 4 ķiploka daiviņas
- 4 lauru lapas
- 200ml vistas buljons
- 1 ēd.k. saldās paprikas pulveris
- 100g zaļās olīvas
- 40ml sarkanvīna etiķis
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Karstumizturīgā formā ielikt vistas stilbiņus, pievienot etiķi, sasmalcinātus ķiplokus, apsegt ar pārtikas plēvi un atastāt marinēties uz 1 st. istabas temperatūrā.
- Pēc 1 st. plēvi noņemt, pievienot sidru, vistas buljonu, lauru lapas, saldo papriku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un cept cepeškrāsnī 200 grādos apm. 45 min, ik pa brīdim apmaisot. 10 min. pirms cepšanas beigām pievienot olīvas.
- Pasniedz siltu ar vārītiem vai ceptiem dārzeņiem.
Porcijas : 6 gb
Avots: