Zāļu tēja skaistumam un Vese***ai

 

  • Zaļā tēja – dedzina taukus. 

Zaļā tējā saturošais epigallokatehīns palīdz organismam ātrāk pārstrādāt taukus un gandrīz divkārtēji palēnina svara uzņemšanas procesu. 

  • Piparmētra palīdz atbrīvoties no sāpēm vēderā.

Eļļa, kuru satur piparmētru lapas,  noņem spazmas no gludās kuņģa-zarnu trakta muskulatūras un mazina sāpes vēderā. Dzeriet svaigi vārīto piparmētras tēju, tiklīdz jums rodas pirmās šīs diskomforta pazīmes. 

  • Ingvers mazina apetīti 

Ja jums rodas tik pārspīlēta sajūta, ka gatavi apēst pat “ziloni” uzreiz pāris stundas pēc sātīgām pusdienām, pamēģiniet ēdot uzdzert ar ingvera dzērienu (1 tējkarote sausā vai svaigā, rīvētā ingvera uz vienu ēdamkaroti verdoša ūdens). Ingvers saglabā paēšanas sajūtu un glābj jūs no liekā daudzuma apēšanas. 

  • Hibiska tēja jeb karkade uzlabo ādas stāvokli

Vienā vārīto hibisku ziedu tējas krūzē (1 tējkarote uz ēdamkaroti ūdens) satur līdz 60% C vitamīna no normālas diennakts devas, kas ne tikai palīdz cīnīties ar saaukstēšanos, bet arī spēj saglabāt kolagēnu ādā – proteīns, kurš atbild par ādas aizsardzību un elastīgumu. 

  • Kumelītes uzlabo garastāvokli 

Kumelīšu ziedi ir bagāti ar flavonoīdiem – vielām, kam piemīt pretiekaisumu, antibakteriālās un antivīrusu funkcijas un, vēl svarīgi ir tas, tiem ir spēja palielināt laimes hormonu daudzumu asinīs – dopamīnu un serotonīnu. 

 

Avots: glamour.ru 

Leave a Comment