Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards aicinās ES komisāru Filu Hoganu ieklausīties lauksaimnieku viedoklī

Otrdien, 7. maijā, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards tiksies ar ES lauksaimniecības un lauku attīstības komisāru Filu Hoganu, kas darba vizītē apmeklēs Latviju.

Ministrs Kaspars Gerhards: “Komisāram Filam Hoganam atkārtoti uzsvēršu Latvijas svarīgākās prasības ES Kopējās lauksaimniecības politikas izmaiņām pēc 2020. gada. Mēs joprojām uzstājam, ka jāizlīdzina tiešie maksājumi ES dalībvalstu starpā. Veidojot jauno ES Kopējās lauksaimniecības politiku, ir īpaši svarīgi ieklausīties lauksaimnieku sabiedrības viedoklī. Jāuzsver, ka Zemkopības ministrijas rīkotajās reģionālajās konferencēs taisnīgi ES maksājumi bija viena no svarīgākajām Latvijas lauksaimnieku prioritātēm. Tāpat ir būtiski nesamazināt lauku attīstībai paredzēto finansējumu nākamajā plānošanas periodā, kaut arī šobrīd Eiropas Komisijas priekšlikums paredz to samazināt par 15 procentiem. Turklāt ir jānodrošina samērīgums starp jaunajiem nosacījumiem un lauksaimniekiem pieejamo finansējuma apjomu, lai ES līdzekļus varētu mērķtiecīgi ieguldīt lauksaimnieciskās ražošanas attīstībā.”

Ministrs Kaspars Gerhards un ES komisārs Fils Hogans 7. maijā Rīgā tiksies ar Latvijas lauksaimniecības organizāciju pārstāvjiem, kam būs iespēja komisāram nepastarpināti paust savu nostāju dažādos ar ES Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni saistītos jautājumos.

Ministrs un komisārs 7. maijā arī piedalīsies starptautiskajā konferencē “15 no 100. Latvijas dalības Eiropas Savienībā 15 gadi” Rīgas pilī.

Leave a Comment