Ziepes, ko mēs lietojam katru dienu, var izraisīt krūts vēzi!

Šīs ziepes satur ķimikālijas, kas ir kancerogēnas un var nodarīt vairāk ļauna nekā laba. Nesenā pētījumā ir atklāts, ka dažādi skaistumkopšanas un higiēnas produkti, tajā skaitā antibakteriālās ziepes, satur tādas ķimikālijas kā triklokarbānu un triklosānu.

Kjungs Čū Čois ir Dienvidkorejas Nacionālās universitātes un Korejas biozinātnes un biotehnoloģiju pētījumu institūta galvenais pētnieks. Viņš kopā ar saviem kolēģiem veica pētījumu par triklokarbāna un triklosāna ietekmi uz cilvēka hormonālo sistēmu.

Pētījumā tika pierādīts, ka triklosāns rada hormonu disbalansu. Cits pētījums atklāja, ka tas imitē estrogēnu, kas rezultējas citu hormonu aktivitātē, piemēram, testosterona. Ir vairāki nesaistīti pētījumi, kuros ir atklāta triklosāna negatīvā ietekme uz endokrīno sistēmu, kas izraisa normām neatbilstošu šūnu veidošanos, kā arī ir pierādīts, ka tas izraisa krūts vēzi.

Lasi vēl: Nelāgi ikdienas paradumi, kas bojā tavus nagus – izskaud tos nekavējoties!

Arī oktilfenols ir tikpat kancerogēns

Arī oktilfenols ir antibakteriālo vielu sastāvā, un ir zinātniski pierādīts, ka tas izraisa nepareizu šūnu augšanu.

Pievērs uzmanību produktu sastāvam, pirms lieto tos uz savas ādas! Īpaši bieži kaitīgās vielas var sastap dušas ziepēs, orālās Vese***as produktos, kosmētikas produktos, dezodorantos, pirmās palīdzības produktos, arī kancelejas precēs, drēbēs un daudzos citos ikdienā lietojamos priekšmetos.

Avots: ourhealthyhouse.com

Leave a Comment