Zinātnieki atklājuši, kāda ir baltvīna saistība ar ādas vēzi

 

635822346346595245-white-wine-toast

Ja Tavs iecienītākais dzēriens ir tieši baltvīns, tad tālākā informācija nebūt nebūs iepriecinošāka. Kad zinātnieki salīdzināja melanomas risku starp alkohola lietotājiem, izrādījās, ka tiem, kuri ikdienā iecienījuši baltvīnu ir par 13% augstāka iespējamība iegūt ādas vēzi, nekā tiem, kas lieto sarkano vīnu, alu vai stipros alkoholiskos dzērienus.

Drinking up troubles

Pētījuma autori papildina, ka salīdzinājumā ar citiem alkoholiskajiem dzērieniem, vīnā dabīgu procesu rezultātā ir vairāk kancerogēno blakusproduktu. Sarkanajā vīnā esošie antioksidanti spēj samazināt kancerogēno vielu radīto risku, bet baltajā vīnā ir stipri mazāk antioksidantu, tas izskaidro, kādēļ tā baudītājiem ir lielāka iespējamība saslimt ar melanomu.

 

Lasi vēl: Lūk, ko alkohols patiesībā nodara tavai ādai, un cik ilgs ir tās atkopšanās process

 

Zinātnieki šobrīd veic pētījumus, lai padziļināti noskaidrotu alkohola saistību ar vēzi, kā arī tā ietekmi uz citām etniskajām grupām, jo veiktajos pētījumos piedalījušies pārāk maz cilvēku, lai par šo tēmu izdarītu plašākus secinājumus.

Lai arī nepieciešami papildus pētījumi, ASV Pretvēža biedrības pārstāvji iesaka ierobežot alkohola patēriņu, lai samazinātu risku saslimt ar vēzi, kā arī pētījuma autori apgalvo, ka cilvēkiem ar paaugstinātu melanomas risku (gaiša āda, daudz dzimumzīmju, iepriekšēja saslimšana ar melanomu) būtu prātīgi atteikties no regulāras alkohola lietošanas.

Toasting with glasses of water and red wine

Līdz brīdim, kad tiks atklāts, kādēļ baltvīna lietošana un melanoma iet roku rokā, baltvīnu ieteicams aizvietot ar sarkanvīnu.

 

Leave a Comment